avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! In luna decembrie am mostenit un apartament si o masina.In apartament locuieste bunica din partea mamei,mama decedand.Bunica nu ne-a permis nici sa intram in casa ,nici actele casei si masinii nu ni le-a dat si nici acum nu ne da drumul la usa,spunandu-ne s-o dam in judecata.
Ne-am facut buletin pe acea adresa,intrebarea este daca avem dreptul sa locuim si noi in acel apartament?
Mentionez ca apartamentul este 1/2 al meu si 1/2 fratelui meu ,avem certificat de mostenitor,iar bunica nu are nimic prevazut cu mama,doar mutatie pe aceea adresa.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreutzz98 , utilizator 15:41, 24 Martie 2011
Ca sa o evacuati trebuie sa o dati in judecata iar, dar nu asta intentionati probabil .
In luna februarie vazand cat de rea credinta este ,am fost la un executor judecatoresc si i-a trimis o cerere de evacuare,care logic nu a parasit imobilul.
Am consultat un avocat si ca s-o dau afar trebuie s- dau in judecata.
Problema este ca nu ne permitem sa stam prin tribunale si la 1 Aprilie nu mai am unde sa locuiesc cu familia,deoarece stam cu chirie si proprietara vrea sa vanda.
Pot locui acolo,in situatia ca nu mai am unde?
Nu pot sta cu chirie si sa ma judec si cu bunica.
Problema este mai complicata . Nu este nicidecum necesara o actiune in evacuare pentru ca nu exista niciun raport juridic conventional care sa dea nastere la obligatii in sarcina partilor. este vorba despre o obligatie de intretinere pe care o aveti in temeiul prevederilor Codului familiei, o obligatie de intretinere ca si descendent fata de ascendentul dvs-bunica.

De aceea nu o puteti da afara, daca nu are unde sa locuiasca. Ii puteti inchiria un spatiu mai mic unde sa se mute.

Daca insa bunica nu se afla in nevoie, are pensie indestulatore si are unde sa se mute o puteti oricand evacua prin executor judecatoresc. Repet, nu este nevoie de actiune in evecuare decat daca avea incheiat cu mama dvs un contract de inchiriere sau unul de comodat.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters199098, utilizator
Nu puteti sa va faceti singur dreptate .
Formulati actiune in revendicare impotriva acesteia, dar la introducerea acesteia va trebui sa timbrati la valoarea apartamentului pe care in cuprinsul cererii de chemare in judecata o veti trece dumneavoastra si bineinteles ca va fi mai mica decat cea reala, dar dupa ce instanta de judecata dupa efectuarea unei expertize, pe care o veti plati tot dumneavoastra, va stabili care este valoarea reala va va pune in vedere sa timbrati diferenta, veti fi obligati sa o faceti, altfel actiunea se va anulka ca netimbrata si veti pierde practic toti banii pe care i-ati cheltuit pana atunci .
Dupa introducerea actiunii de revendicare de mai sus care va dura in timp, luat certificat ca aceasta este pe rol si introduceti o alta actiune, pe cale de ordonanta presedintiala, care se judeca de urgenta si in care sa solicitati integrarea in apartament pana la data la care se va judeca definitiv si irevocabul dosarul de revendicare de mai sus, exact asa sa solicitati .
Si, de asemenea sa faceti dovada ca nu mai aveti unde sa locuiti si eventual ca nu aveti posibilitati de a va inchiria un alt apartament .
Bafta!
Multumesc pentru raspunsuri la intrebarile mele. Ea sustine s-o lasam pana moare in acel apartament,care este cu 3 camere si sustine ca nu poate sa locuiasca cu nimeni. De aceea am intrebat,daca avem dreptul sa locuim si noi acolo,fara sa stam prin tribunale.
Mama i-a transferat ei conturile bancare si noi ramanand cu apartamentul si o dacie veche.Ea sustine tribunalul caci isi permite,avand o situatie ffff buna.

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietar andreutzz98 andreutzz98 In urma decesului mamei am mostenit impreuna cu fratele meu un apartament .Am facut succesiunea dar nu putem sa intram in casa deoarece acolo locuieste bunica ... (vezi toată discuția)
Mai pot cere o noua evacuare ? just1 just1 acum trei ani am cumparat un imobil la o licitatie publica, anul trecut am obtinut o sentinta civila de evacuare impotriva fostilor locatari, m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Executare silita, evacuare fosti proprietari 23Nico 23Nico Buna ziua! Am adjudecat un imobil prin licitatie publica, ieri am ridicat actul de adjudecare de la executorul judecatoresc...întrebările mele sunt ... (vezi toată discuția)