Buna ziua! In luna decembrie am mostenit un apartament si o masina.In apartament locuieste bunica din partea mamei,mama decedand.Bunica nu ne-a permis nici sa intram in casa ,nici actele casei si masinii nu ni le-a dat si nici acum nu ne da drumul la usa,spunandu-ne s-o dam in judecata.
Ne-am facut buletin pe acea adresa,intrebarea este daca avem dreptul sa locuim si noi in acel apartament?
Mentionez ca apartamentul este 1/2 al meu si 1/2 fratelui meu ,avem certificat de mostenitor,iar bunica nu are nimic prevazut cu mama,doar mutatie pe aceea adresa.Multumesc.
Sunteti proprietarul imobilului, aveti dreptul legal sa locuiti acolo. Nu aveti nevoie de nimic ca sa intrati in acea casa. Cel mult, ii puteti ceda o camera, daca nu isi poate inchiria singura o locuinta. Va sfatuiesc sa mergeti la executorul judecatoresc si sa cereti evacuarea acesteia din imobil. Acesta nu face decat sa ceara incuviintarea instantei. Instanta trebuie sa se pronunte in termen de 7 zile. Apoi este somata ca in 5 zile sa paraseasca casa, dupa aceste termene poate fi evacuata silit.
Nu aveti ce actiune sa faceti sunteti proprietarul de drept al imobilului.
Oricum va fi greu pentru ca totusi o dati in judecata pe bunica dumneavoastra, iar asta va atarna in procesul de revendicare .
Eu nu as sfatui partea sa o dea afara dupa ce veti castiga revendicarea .
Dar probabil ca atunci va fi o problema convietuirea tuturor in acelasi apartament .
Si uite asa alte procese .
Bafta!
Ea isi permite sa-si cumpere o locuinta,dar nu vrea.Stie ca nu ne putem permite s-o dam in judecata,ceeea ce se putea dovedi ca are banii suficienti sa-si cumpere una.Ii asiguram un dormitor sa locuiasca in el si daca vrea sa plece ,sa plece.
De 3 luni ne tot zbatem,daca este apartamentul nostru ,de ce nu ne putem bucura de el si sa nu mai stam cu chirie?