avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionarea unei firme cu datorii la banci
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionarea unei firme cu datorii la banci

se poate opune banca la cesionarea actiunilor unei firme (srl) care are angajate credite cu garantii imobiliare?Firma nu are datorii la stat si nici la furnizori.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:57, 24 Martie 2011
se poate opune. verificati contractul d ecredit deoarece este posibil sa fie mentionat un acord prealabil al bancii sau o notificare prealabila.
de asemenea, daca exista BO emise si avalizate de asociatul cedent, cesiunea partilor sociale nu il scapa de obligatia rezultata din avalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Florentina Brindusa Ionescu Florentina Brindusa Ionescu vrau sa vand un SRL care are un credit pe firma, avalizat in nume propriu de actionar. Firma a fost cesionata catre o alta persoana. Firma avand conturile ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)