avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj - angajare - somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj - angajare - somaj

momentan sunt in somaj dar de 2 zile am semnat un contract de munca cu o firma pe o perioda determinata in contract fiind trecuta si operioada de proba de 15 zile ,si nu mai vreau sa merg la acest servici din varii motive . Mai pot beneficia de somaj in continuare daca imi dau demisia de aici sau nu ?Sau trebuie sa mai stau cele 15 zile ?Ce sa fac ? sunt disperata#-o
Va rog un raspuns.


p.s.nu am intrerupt inca somajul;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 26 Martie 2011
Daca nu ati intrerupt somajul, nu este o problema. Pur si simplu anuntati firma ca nu va mai prezentati, daca nu v-ati dus nici o zi, inca.
am fost la servici 2 zile
Daca contractul a fost semnat de dv. si sigur si transmisa inregistrarea la ITM va trebui sa faceti o notificare catre angajator prin care aduceti la cunostinta ca doriti sa renuntati la contract in baza art. 31 alin.4 din codul muncii.
trebuie neaparat sa mai stau toata perioda de proba (15 zile)sau nu.
Daca nu duc acest contract la somaj,si nu intrerup somajul, este vreo problema?

va multumesc mult pt. raspunsuri
Nu este nevoie sa efectuati perioada de preaviz in acest caz. Nu trebuie sa duci contractul la somaj. La angajare trebuia sa anuntati si sa luati repartitie.

Alte discuții în legătură

Angajata pe perioada determinata 6 luni din somaj Nvalentina Nvalentina Buna ziua, va rog sa ma consultati cu urmatoarea situatie:am fost angajata cu contract pe durata determinata 6 luni din 17 mai 2010,eu fiind in somaj,iar ieri ... (vezi toată discuția)
Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)
Cum inceteaza un cim pentru ca salariatul sa beneficieze de indemnizatie de somaj? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua, as dori sa stiu si eu in baza carui articol din codul muncii se poate beneficia binenteles in conditiile legii de indemnizatia de somaj?Va multumesc. (vezi toată discuția)