avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furt intre soti

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema
Ne-am casatorit in anul 2005. In anul urmator ne-am cumparat o masina platind-o cu un avans din banii de la nunta iar restul in rate.In anul 2008 am contractat un credit de la o banca. Cu o parte din bani am achitat masina, cu o alta parte ne-am achizitionat inca o masina, iar ce a mai ramas din bani i-am depus intr-un cont urmand a ne cumpara o locuinta. Dupa 3 luni eu am ramas insarcinata iar in luna a 4-a de sarcina sotul a plecat de acasa fara nici un fel de explicatii cu o vecina din bloc. Cand eu eram la serviciu el trecea pe acasa sa isi lua din lucruri printre care si actele masinilor. Eu nu am schimbat iala de la usa sperand intr-o impacare pentru ca totusi era un copil pe drum, pe care atunci crezusem ca l-am dorit amandoi. In luna a 8-a de sarcina (2009) el a depus actele de divort, iar in 2010 s-a incheiat divortul din vina exclusiva a lui, cu obligarea la plata pensiei dar fara a cere drept de vizita din partea lui. Oricum nu il intereseaza absolut deloc acest copil, nu il cauta nici macar de sarbatori. Masinile au fost luate amandoua de catre el, pana si dublurile cheilor mi-au fost luate cu forta. Prima masina cumparata in anul 2006 el o foloseste ca taxi iar cu a doua umbla cea cu care este el acum (adica fosta vecina). In anul 2010 luna ianuarie (inca nu eram divortati) am facut o plangere la politie impotriva lui, au fost chemati si martorii, iar zilele acestea m-au sunat de la politie sa merg sa depun o noua declaratie impreuna cu martorii. Am uitat sa mentionez ca masina cu care el face taxi (cumparata cu o parte din banii de la nunta) a fost trecuta pe o firma de taxi 2007 pentru ca el lucreaza la stat si nu putea lucra si ca independent... Cand a fost chemat sa dea declaratie.. el a declarat ca prima masina ,cea cu care face si in prezent taxi (el lucrand 24 cu 72 deci are mult timp liber), "ca am fi vandut- o iar banii i-am cheltuit impreuna" ceea ce nu este adevarat.
Intrebarea mea ar fi: Este sau nu furt intre soti aceasta situatie si ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Va rog sa imi scuzati necursivitatea celor relatate...
Cel mai recent răspuns: Carmen Sigaciu , Avocat 15:25, 25 Martie 2011

Plangerea penala formulata de dvs este pentru savarsirea infractiunii de furt ?
Daca raspunsul este afirmativ,intreprindeti urmatoarele demersuri:
In primul rand luati legatura cu cei care ancheteaza plangerea dvs pentru a le solicita -este indicat in scris printr-o ceree-ca doriti sa faceti completari la declaratia data initial,cu privire la cele aratate de dvs ,referitor la masina folosita drept taxi de sotul dvs.
De asemeni solicitati ca si martorii sa dea suplimente de declaratii in acelasi sens.
Este indicat,ca in masura posibilitatilor financiare sa apelati la sprijinul specializat,al unui avocat.
Cu privire la infractiunea de furt intre rude,in functie de probatoriile administrate in dosar,se vor pronunta politia si procurorul.
Din punctul meu de vedere nu este vorba despre o infractiune, ci de o problema civila. Dumneavoastra ati facut partajul cu sotul dupa desfacerea casatoriei??? Daca nu l-ati facut, mergeti la un avocat pentru realizarea unei cereri de chemare in judecata pentru partaj. In urma partajului, daca masinile sunt bunurile cele mai importante , dumneavoastra aveti dreptul la una dintre ele. Puteti solicita si despagubiri pentru lipsa de folosinta a bunului pe ultimii 3 ani.
ar trebui sa faceti si partajul. sa impartiti masinile, banii din cont si creditul
E necesar partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei... apelati la un avocat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort bodelina bodelina buna! vreau sa divortez de sotul meu pe cale amiabila la primarie. intrebarea mea este daca el poate cere sa se faca partaj dupa divort. am fost casatoriti 2 ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)
Furt bunuri intre soti danut.a danut.a buna ziua va rog sa ma ajutati sint disperat,am fost plecat din tara la munca,si cand am venit acasa,am gasit toata casa goala,am intrebat vecini ce s-a ... (vezi toată discuția)