avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna!
vreau sa divortez de sotul meu pe cale amiabila la primarie. intrebarea mea este daca el poate cere sa se faca partaj dupa divort. am fost casatoriti 2 ani si la nunta am primit cadou de la mama mea o masina. legal eu am cumparat aceasta masina in 2010 doar pe numele meu.vreau sa stiu daca el ar avea dreptul la masina.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:12, 11 Aprilie 2011
bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune chiar daca ati trecut-o numai pe numele dvs
Dupa divort, sotul dvs. poate solicita partajul bunurilor comune.
Daca masina este cumparata in timpul casatoriei este bun comun, chiar daca este cumparata pe numele dvs.
Daca insa mama dvs. v-ar fi donat exclusiv aceasta masina chiar si dupa incheierea casatoriei, atunci ea ar fi fost bunul dvs. propriu si nu ar fi putut face obiectul partajului de bunuri comune.
Cel putin asa stau lucrurile la prima vedere fata de cele aratate de dvs.
Consultati avocat.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
dar daca eu o vand pana depun actele de divort la primarie?
Poate va cere o parte din banii pe care-i primiti...
Daca vindeti masina si impartiti banii rezultati din vanzare masinii este un aspect, insa, daca dvs. luati masina si o vindeti fara acordul lui si va insusiti banii rezultati din vanzarea acesteia, va puteti alege cu o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de furt intre soti si/sau in cadrul actiunii de partaj, sa va solicite 1/2 din contravaloarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - conditii manuelaf manuelaf buna ziua! sunt in proces de divort si am niste nelamuriri in legatura cu partajul, pe care inca nu l-am solicitat. problema 1 sotul meu nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)
Donatie casa in timpul divortului fara acordul sotiei anamaria0789 anamaria0789 Buna ziua as avea si eu o intrebare si asi fii foarte fericita daca asi si primi un raspuns. Sora mea se afla intr-un divorti si azi a aflat ca sotul ei a ... (vezi toată discuția)