avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dividende
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dividende

cum aflu valoarea dividentelor dintr-o societate care nu este cotata pe bursa?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:53, 26 Martie 2011
Din hotararea adunarii generale care a aprobat distribuirea lor. Sunteti sigur ca au fost distribuite?
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Daca faceti referire la o perioada anterioara anului 2010 ,aveti dreptul ca actionar la societatea respectiva sa cereti Raportul AGA prin care s-a stabilit cota de participare la profit si procentul stabilit pentru calculul dividendelor.
Pentru anul 2010 , ca actionar trebuia sa fiti instiintat de intrunirea actionarilor unde se prezinta situatia activitatii societatii si modul de administrare al acesteia de catre cei desemnati de Dvs. sa o faca . Aveti dreptul de a participa la aceasta intrunire ,care trebuie tinuta obligatoriu inainte de depunerea situatiilor financiare aferente anului 2010. Numai dupa aceea se distribuie dividendele .
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)
Impartirea dividendelor mariamem mariamem Suntem 2 actionari intr-o firma care detinem cate 25 la suta din actiuni, iar al treilea asociat detine 50. Asta inseamna ca el este actionar majoritar si el ... (vezi toată discuția)
Dividende - cui i se cuvin? andra10 andra10 As vrea sa va aflu pararea in urmatoarea problema: O societate pe actiuni inchisa a realizat profit atat in 2006 cat si in 2007. La aprobarea situatiilor ... (vezi toată discuția)