Sunt functionar public si sunt desemnata sa emit documente pe care se precizeaza pe langa nume si prenume si CNP-ul meu precum si nr.si seria CI .Aceste documente vor ajunge in dosarele fiscale ale agentilor economici gestionate de alti inspectori decat mine dar si la agenti economici prin posta precum si la banci. Deci cu alte cuvinte toata lumea va avea acces la datele mele personale. Este normal ca un program venit de la minister sa fie conceput in asa fel incat sa nu avem dreptul la protectia datelor personale? Ce pot face in acest sens?Ce lege ma poate proteja ?
Teoretic nu gresiti deloc.Practic si noua ni s-a cerut sa completam declaratia de avere unde este stipulata rubrica de CNP.La refuzul mai multor functionari de a completa rubrica am fost atentionati,verbal,de cei de la resurse umane ca este obligatorie completarea rubricii pentru a putea efectua prelucrarea.Daca ar fii sa ne luam si dupa faptul ca declaratia se afiseaza pe site-ul primariei,as putea spune ca oricine din tara in curand va avea acces la CNPul tuturor,ceeace nu este corect.
.La refuzul mai multor functionari de a completa rubrica am fost atentionati,verbal,de cei de la resurse umane ca este obligatorie completarea rubricii pentru a putea efectua prelucrarea.
Daca ar fii sa ne luam si dupa faptul ca declaratia se afiseaza pe site-ul primariei,as putea spune ca oricine din tara in curand va avea acces la CNPul tuturor,ceeace nu este corect.
Functionarii publici respectivi habar nu au de prevederile legale:hammer:
LEGE nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative
ART. 6
(1) Persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaratiile de avere si declaratiile de interese indeplinesc urmatoarele atributii:
e) asigura afisarea si mentinerea declaratiilor de avere si ale declaratiilor de interese, prevazute in anexele nr. 1 si 2, pe pagina de internet a institutiei, daca aceasta exista, sau la avizierul propriu, in termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu exceptia localitatii unde sunt situate, adresei institutiei care administreaza activele financiare, a codului numeric personal, precum si a semnaturii
Si eu multumesc! Cu ajutorul lui Tanjiani am putut si eu sensibiliza argumentat resursele umane.Ce sa faci ...???
Pe scurt#-o:
Fiecare functionar public trebuie sa completeze declaratiile de avere si interese cu toate datele necesare inclusiv CNP.
Persoana desemnata de institutie face copie dupa acestea si le trimite complete la ANI.
Pe declaratiile publicate pe site-ul institutiei respective se anonimizeaza unele informatii...