avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa ma ajutati

buna seara...va rog sa ma ajutati ..sunt intr-o mare dilema...bunicii ,ambii decedati,ei au avut 2 copii pe mama mea si unchiul decedat,cu o fiica drept mostenitor.Bunica a decedat in noiembrie 2010 iar bunicul in urma cu 10 ani..EL INTOCMIND INAINTE SA MOARA UN TESTAMENT .in acel testament sunt trecuta si eu ca si mostenitor pe langa mostenitorii legali.Acum matusa si verisoara vor sa dezbata succesiunea dupa ambii bunici ..numai ca nu vor sa accepte testamentul.Ele vor sa ma cheme in instanta pt a ,,strica ,, testamentul . Intrebarea mea este :Ar trebui sa renunt la testament? ,credeti ca as castiga ceva in urma procesului ?mai este valabil testamentul?....Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Delia Chirila , Avocat 23:05, 25 Martie 2011
Da este valabil testamentul lasat de bunicul cu conditia sa indeplineasca conditiile cerute de lege. Daca acesta este intocmit intr-una din formele cerute de lege aveti castig de cauza intr-un proces. Bineinteles matusa si verisoara nu accepta testamentul , pentru ca astfel se moicsoreaza cota ce i-ar fi revenit fratelui mamei, deci verisoarei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa fac succesiune dupa matusa? unchiul si matusa mea nu au avut copii. unchiul meu a facut testament ... gabiilie776 gabiilie776 Unchiul si matusa mea nu au avut copii. Unchiul meu a facut testament in favoarea verisoarei, lasandu-i astfel bani si jumatate din apartamentul lor. A murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate-mostenitori ContSters115731 ContSters115731 Revin cu o chestiune deja discutata, dar cred ca m-am exprimat eu gresit initial.Bunicul meu a murit in l994 si nu a scos titlu de proprietate.Ulterior, unul ... (vezi toată discuția)