Buna ziua,
Am un copil(2 ani jumate) cu fosta mea prietena, nu am stiut ca este insarcinata, a ascuns lucrul acesta pana in ultimul moment si ca rezultat a iesit o fetita. Chiar daca mi s-a ascuns acest lucru, eu imi iubesc copilul enorm(daca va intrebati - copilul este al meu - imi seamana leit).
Ea - mama ...in afara de faptul ca nu a avut grija de copil (de acest lucru s-a ocupat mama mea), Si-a ales drumul in viata singura...s-a combinat cu un cioroi ..si-a luat talpasita si ne-a parasit, eu nu sufar..nici copilul...insa a inceput sa ne calce cam des in ultima perioada(mentionez ca am acceptat ca ea sa vina sa-si vada copilul), sa vorbeasca urat cu noi in fata copilului, sa fumeze..sa faca pe desteapta, etc. Din putinele vizite facute pana in ultima perioada nu imi amintesc sa-i aduca copilului pampersi, lapte sau alte lucruri necesare, invocand faptul ca nu are bani- nici eu nu am, ca venit cumulat pe familie: pensia mamei, salariul meu, alocatia copilului, din care am de platit 2 banci ramase neachitate, contractate de tatal meu care a decedat, cheltuielile casei, mancarea..
Vreau sa deschid proces de incredintare minor si sa o oblig la plata pensiei alimentare(minimul).
Va rog sa ma sfatuiti asa cum puteti, eventual sa-mi recomandati un avocat bun pe domeniul acesta. Va multumesc din sulfet, Andrei(23 de ani).
Daca ati recunoscut copilul, introduceti in contradictoriu cu mama minorului, o actiune de incredintare minor in care se va stabili si pensia de intretinere in favoarea minorului, la care va fi obligata mama acestuia.
Va recomand sa angajati un avocat in acest sens. Acesta va sti cum sa redacteze actiunea si ce probatoriu sa propuna. Se va efectua o ancheta sociala la domiciliul dv. si, daca parata va solicita incredintarea minorului, si la domiciliul acesteia. Nu vor fi audiati nici vecinii nici colegii dv. de serviciu, ci martorii propusi de dv. si de parata. Puteti administra si proba cu interogatoriul paratei.
Onorariul depinde de la avocat la avocat. :blush2:
Copil!
rpetre79
La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)