avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela fetitei mele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela fetitei mele

Ciao, sunt o mama necasatorita, fetita mea are 1 an si 3 luni, recunoscuta la nastere de catre tata - purtandu-i numele. In urma cu vreo 2 saptamani, tatal s-a hotarat sa ne paraseasca .... din variile discutii pe care le-am avut cu el ma tot ameninta ca o sa-mi ia fetita sau ca o sa ma oblige sa duc viata pe care o vrea el. Care sunt pana la urma drepturile mele ca mama si ce pasi ar trebui sa urmez pentru a obtine tutela deplina si a reusi sa-i ofer fetitei mele un trai cat se poate de bun. Eu am dubla cetatenie si as putea locui oriunde in lume.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:10, 17 Martie 2010
actiune de incredintare a minorei catre dvs pentru crestere si educare cu obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere la nivelul a 25% din veniturile realizate de acesta....
in acest sens trebuie sa contactati un avocat din localitatea unde aveti domiciliul.. unde il aveti?
Sinaia (PH)
perfect.. verificati-va mesageria privata
buna ziua .
va trebui sa introduceti actiune in instanta , prin care solicitati incredintarea minorului spre crestere sie ducare , precum si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere .
instanta competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul poaratul /copilul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor adelin088 adelin088 Buna sant Dana si am o fetita in urma unui concubinaj dumnealui de la nasterea fetitei nu a contribuit cu nimic la cresterea si educarea fetei ; acum ... (vezi toată discuția)
Caderi din drepturi VILCU MARIA CRISTINA VILCU MARIA CRISTINA Buna ziua. Ma numesc Vilcu Maria si acum 5ani am avut o relatie nelegitima timp de 3 ani din care a rezultat o fetita. Fostul meu concubin nea parasit acum ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Maria1717 Maria1717 Bună seara am o fetita de 3 luni, eu am 17 ani iar tatal ei 21 suntem necasatoriti si fata este pe numele lui. De curand am aflat ca ma inseala si continua sa ... (vezi toată discuția)