avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen blocare conturi de catre executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

termen blocare conturi de catre executor judecatoresc

Am urmatorul caz:
O societate comerciala imi datoreaza o suma importanta de circa 4 luni de zile (contract cu termen de plata clare si penalitati).Orice incercare de a recupera debitul pe cale amiabila a fost sortita esecului.
In consecinta as dori sa stiu cat dureaza blocarea conturilor acestei societati de catre executorul judecatoresc si care suny costurile.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:28, 5 Aprilie 2011
problema blocarii conturilor nu este asa de simpla;in primul rand, va trebui sa promovati o actiune in justitie prin care sa solicitati sumele de bani respective;aveti la indemana mai multe proceduri in acest sens(prin oug 5/2001 sau prin oug 119/2007 sau calea normala).abia dupa ce veti fi in posesia unei HJ favorabile, puteti sa apelati la un executor in vederea popririi conturilor debitorului.Desigur, in vederea indestularii creantei dvs,aveti la indemana si procedura ordonantei presedentiale in vederea promovarii actiunii de asigurare a dovezilor si de instituire unui eventual sechestru asigurator.in acest caz, trebuie sa achitati o cautiune.
dupa cum remarcati, .lucrurile nu sunt relativ simple.apelati la un avocat care sa va sprijine in demersul dvs.daca aveti nelamuriri, ;puteti sa ma apelati in privat.
succes
av zagrean
Multumesc pt raspuns.
Ceea ce am uitat sa precizez este faptul ca exista 7 BO refuzate la plata.
da, e o schema tipica din ce spuneti. Ce usor se trag tepe cu BO-uri...
Daca aveti BO, ele deja sunt titluri executorii, trebuie sa le investiti cu formula executorie. Asta dureaza putin la instanta.
Apoi mergeti la un executor judecatoresc, depuneti cerere de executare silita in baza titlurilor executorii bilete la ordin, suma va fi cea adunata din cele 7 BO + dobanda legala pana la achitarea integrala.Asa prevede legea cambiei si BO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac corecta Irina S. Irina S. Actiunea in constatare. Obiect: constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita(nu avem executare pe rol, deci acesta este singurul cadru ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)
Executare bo dana_tantas dana_tantas buna am si eu o intrebare la care nu prea ii gasesc raspunsul. daca am refuzat un bo care ulterior ajunge la un executor judecatoresc acesta ... (vezi toată discuția)