avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abandon de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abandon de familie

cum se poate face o actiune de dare in judecata pentru abandon de familie?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:27, 27 Martie 2011
In cazul abandonului de familie, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Gasiti aici un model de plangere penala
[ link extern ]
Plangerea penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie intemeiata pe disp.art .305 al.1 litc) c.pen.se depune la parchetul de pe langa instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate,iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Plangerea va fi insotita de hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului/minorilor dupa caz, legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila si orice alte inscrisuri din care sa rezulte reau-credinta in neplata intretinerii timp de 2 luni consecutiv.
Consultati avocat pentru redactarea plangerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa astept doua luni? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Dupa 4 ani scursi de cand instanta mi-a incredintat copilul,celalalt parinte,a binevoit abia luna trecuta sub amenintarea plangerii pentru abandon familial ... (vezi toată discuția)
Venituri declarate eronat pt plata unei pensii alimentre mici ella2012 ella2012 buna, ca urmare a unei plangeri penale facuta la politie impotriva fostului sot pentru neplata pensie alimentare , acesta a dat declaratii eronate privind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara glockal3x glockal3x As dori un sfat daca se poate . Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)