avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in caz de divort.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in caz de divort.

Daca suntem casatoriti de 7 ani,si am 2 copii,pot sa primesc ceva din bunurile sotului meu,dobandite in afara casatoriei(mentionez ca de 10 ani locuim impreuna,dar numai de suntem 7 ani legitim.) Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:25, 27 Martie 2011
bunurile pe care le detine ex sotul dvs din afara casatoriei nu vor intra in comunitatea matrimoniala de bunuri(bunurile obtinute in timpul mariajului~).ele au fost si vor ramane in proprietatea exclusiva a ex sotului.conform legii,bunurile respective sunt privite a fi bunuri proprii ale ex sotului.
Incercati la un birou de mediator, poate ajungeti la o intelegere pe cale amiabila asupra problemelor dvs.
Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă. (2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii. (2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.
nu aveti dreptul la bunurile sotului dobandite inainte de casatorie, puteti avea un drept de creanta daca ati adus imbunatatiri acestori bunuri in anii de casatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul matrimonial Pupazica Pupazica Buna ziua. Urmeaza sa ma casatoresc.Sotul meu a luat prin prin programul \\"prima casa\\" un apartament pe numele lui. Doresc ca dupa casatoriei sa fim ... (vezi toată discuția)
Partaj. dreptul la bunurile proprii ale partenerului crd-ramona crd-ramona In cazul divortului( dupa 10 ani de casnicie) am eu sau copilul la bunurile sotului dobandite inainte de casatorie (vezi toată discuția)
Contract prenupțial / bunurile de dinainte de căsătorie Hapciu1 Hapciu1 Buna ziua. Bunurile obtinute inainte de casatorie, vor deveni bun comun dupa casatorie? Exista vreo lege care stipuleaza aceste lucruri? Multumesc (vezi toată discuția)