avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot parca pe calea de acces a curtii mele daca blochez ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot parca pe calea de acces a curtii mele daca blochez alte masini?

Buna ziua,

Doresc sa parchez pe calea de acces a curtii mele, fara a incomoda vecini, pietoni, etc. Problema este ca perpendicular pe calea de acces este un spatiu "verde" pe care parcheaza alte doua masini, deci asta ar insemna sa le blochez. Exista un cadru legal in acest sens? Pot fi amendata sau sanctionata in vreun fel?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
giulia.vic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:15, 17 Mai 2019
Buna ziua!
Dupa parerea mea...puteti face asta, motiv de amenda sau ridicare nu vad, nu blocati o cale de acces, banuiesc ca nu blocati trotuarul destinat pietonilor. Alte motive pentru o eventuala amenda nu vad...
Ceilalti...daca au parcat ilegal...sa se descurce*...
Multumesc pentru raspuns. Nu blochez trotuarul in nici un fel si singura cale de acces pe care o blochez este a mea. Si masinile despre care vorbeam, parcate perpendicular pe calea de acces. Este adevarat ca eu obisnuiam sa parchez in acel loc iar acum este ocupat, ceea ce pe mine ma lasa fara loc de parcare, de unde dorinta de a parca pe calea de acces. Ca si cadrul legal am gasit doar referire la blocarea masinilor care sunt parcate pe locul platite, iar aici nu este cazul.
Nu se considera, totusi, ingradirea proprietatii celuilalt, daca eu ii blochez masina?
Ar mai fi fost si blocarea cai de acces unui proprietar dar nici aici nu este cazul...
Daca masina nu este parcata pe loc de parcare propriu sau amenajat...nu vad ce probleme ati avea daca dvs. parcati pe propria alee, acele masini, legal, nu au ce cauta acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare legala criss_p criss_p Buna seara, locuiesc pe o Străduța îngusta, unde nu au loc doua mașini una pe lângă cealaltă decât dacă se urca pe așa-zisul trotuar și fără ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)