avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Retelele de cablu din scara , cabina telefonica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Retelele de cablu din scara , cabina telefonica Romtelecom

Buna ziua !
In scara blocului exista zeci de metri de cablu ..de la internet , de la tv , de la telefoane , cutii de bransament internet etc .......la fiecare etaj o mare ramificatie care intra in fiecare apartament.
Afara la intrarea in scara exista pozitionata pe peretele blocului o cabina telefonica suspendata Romtelecom .
intrebari :
1. Proprietarii de cablu platesc ceva Asociatiei de Proprietari ?
2. Romtelecom trebuie sa incheie un contract cu Asociatia ?

Va multumesc frumos
Cu stima
As R64
1. In mod normal, asa ar trebui, tinand cont ca se folosesc suprafetele comune din condominiu, depinde ce intelegere a fost intre societatile prestatoare si administratie.

2. Tinand cont ca respectiva cabina telefonica este montata pe peretele blocului, ar trebui ca ROMTELECOM sa incheie un contract cu asociatia, avand ca obiect inchirierea suprafetei respective. Nu stiu insa ce regim are ROMTELECOM, daca nu exista anumite exceptii pentru companiile gen ROMTELECOM, ENEL, APANOVA, GDF, etc.
Daca nu s-a negociat si nu s-a incheiat niciun contract la momentul montarii cablurilor si infrastructurii, e greu acum sa mai cereti vreo compensatie.
Puteti incerca, dar va spun raspunsul lor, ceva de genul asta: "Noi folosim spatiul comun in folosul proprietarilor pe cota lor indiviza. Asociatia nu are proprietati in bloc, ci proprietarii. Noi pe spatiul proprietarilor si pentru proprietarii respectivi am folosit spatiile comune".
asociatiaR64 a scris:

1. Proprietarii de cablu platesc ceva Asociatiei de Proprietari ?

Intrebati-l pe administrator sau pe presedinte. Poate ca incaseaza sau au alte avantaje pentru asociatie: un abonament gratuit pentru sediul asociatiei la telefon sau internet.
Buna seara tuturor !
Va multumesc pentru raspunsurile dvs . .......................
pentru punctul 1 poate stau cuminte ...pentru punctul 2 au venit deja cei de la romtelecom sa-si ridice cutia tentativa de cabina telefonica ......au fost foarte ofuscati ....i-am explicat unui directoras ca ce ar fi daca eu i-as monta pe poarta sau peretele casei lui ...o cabina telefonica ......i-am ciuruit .....

Cu stima si respect
R64

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Perete de pe scara blocului dreamlife dreamlife Buna ziua! Am si eu o intrebare: Cum pot rezolva ca firmele de cablu, internet etc sa nu mai aplice toate cutiile si cablurile pe peretele meu de la ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru cablu de internet mnegut mnegut Problema 1 : Acum 5 ani de zile cand am instalat un cablu de internet care trece pe holul blocui nu am cerut acordul asociatie de proprietari deoarece ... (vezi toată discuția)