avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 joburi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 joburi

buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ore, la cel part-time este program flexibil nu fix, multumesc.
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 09:26, 3 Februarie 2010
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
Prin urmare, puteti cumula cele 2 functii.
Buna.In legatura cu ce ati scris despre 2 joburi in paralel.lucrez intr-un magazin .el s-a inchis insa eu trebuie sa imi efectuez concediu de odihna 15 zile.Mentioez ca sunt part time 6 ore.In paralel as vrea sa ma angajez la o alta firma tot in acest domeniu ,pozitia pe care o sa lucrez este lucrator comercial.dincolo eram casier.Intrebarea mea este cat timp sunt la aceasta firma ,in aceste 15 zile lucratoare ,pot sa imi iau jobul celalalt care este de 8 ore ?am intrebat la mine la Hr si ei mi-au zis ca nu pot.imi puteti da un link cu legea sau niste indicatii unde sa gasesc informatiile potriite privind acest lucru va rog?
multumesc mult si astpt rasp dumneavoasta:)
ioanamika a scris:

Buna.In legatura cu ce ati scris despre 2 joburi in paralel.lucrez intr-un magazin .el s-a inchis insa eu trebuie sa imi efectuez concediu de odihna 15 zile.Mentioez ca sunt part time 6 ore.In paralel as vrea sa ma angajez la o alta firma tot in acest domeniu ,pozitia pe care o sa lucrez este lucrator comercial.dincolo eram casier.Intrebarea mea este cat timp sunt la aceasta firma ,in aceste 15 zile lucratoare ,pot sa imi iau jobul celalalt care este de 8 ore ?am intrebat la mine la Hr si ei mi-au zis ca nu pot.imi puteti da un link cu legea sau niste indicatii unde sa gasesc informatiile potriite privind acest lucru va rog?
multumesc mult si astpt rasp dumneavoasta:)

Nu este nevoie sa efectuati concediu. La lichidarea de la locul de munca angajatorul are obligatia sa va plateasca concediul neefectuat. Va poate incheia CIM cu data la care va angajati dincolo si va plateste zilele de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot avea doua contracte de munca de 8 ore/zi fiecare trecute in cartea de munca? ContSters56609 ContSters56609 Sunt student la master, iar un profesor de-al meu mi-a propus sa lucrez la un proiect de cercetare timp de 1 an si opt luni cu carte de munca si contract de ... (vezi toată discuția)
2 joburi cata80 cata80 Buna ziua In cazul in care o persoana are 2 joburi: unul principal (8 ore pe zi) si unul part time (4 ore pe zi). Trebuie trecut In CM si cel de-al 2-lea ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca aissela aissela buna ziua daca sotul meu este angajat cu contract de munca de 40 de ore /saptamana si doreste cel de-al doilea job, in paralel cu primul, tot cu contract de ... (vezi toată discuția)