avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Demisia la romani
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Demisia la romani

Doua evenimente,cu diferite conotatii,dar care au -se pare- acelasi numitor,m-au determinat sa abordez acest subiect.
Un politician este inregistrat in biroul sau din Parlamentul European,cerand mita,pentru a promova unele amendamente legislative ale unei firme inexistente.
Filmuletul realizat de jurnalistii britanici,face ocolul Europei si al fluxurilor agentiilor de presa iar respectiva persoana,desi alti doi colegi ai sai,surprinsi in aceeasi jenanta ipostaza,se grabesc sa demisioneze,refuza cu obstinatie sa ia cea mai corecta hotarare,cea de a demisiona.
Mai mult,se expune huiduielilor celorlalti parlamentari si rusinii cautarii unor elemente compromitatoare in biroul sau de catre conducerea Parlamentului European.
Intrebat fiind despre pozitia sa,omul politic se autoclameaza ca fiind nevinovat,desi culpa morala,care a determinat demisia celorlalti doi colegi ai sai,este evidenta.
Mai mult,la insistentele grupului politic din care face partidul care l-a trimis in legislativul european si care l-a exclus din randurile sale,conducerea partidului se desolidarizeaza,macar in aparentia,pana acum(pacat ca numai la insistentele unor parteneri politici europeni !)de activitatea sa si declara ca il va demite,fara a se grabi totusi sa ia vreo masura imediata,ceruta cu stringenta de situatia creata.
Omul nostru politic,prefera sa se aseze cuminte,in ultimele randuri ale salii de dezbateri,sa suporte rusinea "cu stoicism",dar nu demisioneaza,acuzand in continuare in mod rituos"marea nedreptate" la care este supus.
O a doua persoana,la care ma refeream mai sus,provine dintr-un alt mediu,cel al sportului,dar se comporta identic,dupa ce aduce una dintre cele mai iubite nationale a Romaniei,pe cea mai de jost treapta din ultimii cateva zeci de ani.
O nationala care prin evolutia sa, acum cateva zile ,nu numai ca intristat foarte multi suporteri,dar a pacatuit si prin a avea cea mai penibila exprimare din istoria sa.
Intrebat astazi intr-o conferinta de presa despre parerea sa,selectionerul a incercat sa iasa din postura penibila in care se afla,"aruncand" pe jurnalisti "anatema" lipsei de patriotism.
Acestor doi oameni,se pare ca li s-a cam "lipit scaunele de funduri" si nu au demnitatea unul sa recunoasca ca a devenit penibil,iar celalalt sa isi recunoasca infrangerile,sa si le asume,ca si incapacitatea profesionala de a fi selectioner.
Ce ne trebuie noua ca oameni,ca popor sa reusim sa ne recunoastem infrangerile sau nereusitele si sa ne retragem cu demnitate din posturile sau din demnitatile unde am fost numiti ?

Sa fie de vina,lacomia,lasitatea,lipsa de educatie ?


Cel mai recent răspuns: irinu , utilizator 19:04, 10 Aprilie 2011
De vina sunt si cele spuse de dvs. dar ceea ce ii caracterizeaza pe majoritatea romanilor, care ajung in diferite posturi, este nesimtirea dusa pana la extrem chiar daca se fac de ras in fata lumii intregi.
cred ca putem sa discuta mai exact despre educatie,despre anii de formare a personalitatii care ramane tiparita in cuie pentru tot restul vietii.Acest concept de dreptate morala trebuie intiparit in mintea umana inca din scoli care din pacate sunt pe ultimul loc cel putin la noi in viziunea "demnilor guvernanti".
de asemenea consider ca ar trebui instituita o lege care sa prevada sanctiunea oricarui demnitar in astfel de cazuri de mita la asemenea nivel si nu numai.
imunitatea politica ar trebui sa existe doar cu privire la actele exercitate in functia respectiva nu si la "mita" ori treaba cu imunitatea este gresit interpretata atat de legiuitor care "vrea sa fie acoperit" ca doar el creeaza legea,cutuma si totodata prostul obicei sa ne obisnuim ca doar cu mita se rezolva orice cat si de omul parlamentar care dupa ce pierde functia vrea sa-si asigure o scapare legala....cu tot respectul!
"La noi" Codul etic nu "prinde" decat daca este impus prin Lege...
Va curge multa apa pe Dambovita pana sa ne integram cu adevarat in lumea civilizata :sorry:
Buna seara?
Dnul.R.Gabi ati deschis un subiect "de actualitate".Sper sa nu supar prea mult cu sinceritatea mea.
Asta seara sunt extrem de furioasa,asa ca nu voi fi deloc politicoasa,desi am cei 7 ani de acasa.Fac parte dintr-o familie de oamenii cu mult prea mult bun simt,cu valori morale superioare cu mult celor despre care discutam.
Stiu ca veti fi surprinsi de atitudinea mea,"dar cei 7 ani de acasa",nu-mi permit sa nu spun lucrurilor pe nume.Nu-mi pot explica cum de tocmai "virfurile,crema politicii rominesti,ne-a/u putut stigmatiza in modul cel mai jignitor posibil.Mita.Mita=mizerie umana,asa vad eu lucrurile.Imi este rusine,foarte rusine.
Un domn despre care credeam ca ne reprezinta cu respect,cu responsabilitate,...aveam o simpatie si un respect deosebit pentru Adrian S.O capacitate politica si intelectuala deosebita...si multe altele...
M-a dezamagit profund,nu credeam pentru nimic in lume,ca va putea gindi macar ceea ce a facut,dar sa se preteze la ceea ce am vazut cu totii...
Nu pot sa cred,refuz cit pot sa-mi schimb parerea despre el...dar realitatea nu-mi permite.Ma doare acest adevar,ma doare realitatea,...nu-i gasesc motivatie,scuze....Nu avea voie pentru nimic in lume sa ne discrediteze in fata intregii lumi,nu numai a Europei...ma opresc aici cu Adrian S.,nu vreau sa arunc cu cuvinte,nu pot mai mult,nu vreau, nu merita....

Lider ???...HIM...,nu domamnelor si domnilor,nu este numai lider ...este.."Voda prin loboda"..este mosia lui,face ce vrea cu totul si cu orice...totul l i se cuvine,asta cred dumnealor...

Sa fie de vina,lacomia,lasitatea,lipsa de educatie ?

Nu domnul R.Gabi,nimic nu este scuzabil pentru ce fac EI..Daca nu primeau educatie acasa,aveau obligatia sa se..Autoeduce.
Nesimtire....cred ca este blajin spus...


Pe mine Razvan Lucescu m-a dezamagit mai mult decat Adrian Severin deoarece face parte din generatia tanara si pentru ca acolo unde a prestat pana acum a dovedit ca este un om cu educatie aleasa. Ambitia de a demonstra pe viitor ceea ce nu a putut demonstra pana acum este inutila. Si oricum, nu cred ca va mai avea o valoare consolidata. Sigur ca oricine poate rata, ratezi o data, ratezi de doua ori, dar nu ratezi intr-una.
Asta dovedeste ca nu ai valoare, ca nu ai capacitatea de a te concentra, ca nu poti, ca nu ai gasit modalitatea de a depasi faza de antrenor pentru a ajunge selectioner. Nu oricine are talentul asta....si atunci....lasa-ne!

Adrian Severin, dincolo de expertiza sa pe care nici nu o pun in discutie, face parte din categoria foarte periculoasa de oameni care nu au limita, nu au masura, nu se satura niciodata. Pentru mine nu este o surpriza, l-am intuit de mult timp ca facand parte din aceasta categorie, totusi este o mirare permanenta cat vor sa stranga acesti oameni!
Nu ma mira faptul ca se cramponeaza de functia din PE si nu vrea sa-si dea demisia, pentru ca spera, si e posibil sa si reuseasca, sa lase timpul sa macine asperitatile prezente, sa-si incaseze in continuare salariul gras de la PE si sa mai faca oarece venituri din consulting....adica sa adune bani...si iar bani...cat mai multi bani.
De unde si-a dat demisia cu vioiciune si discursuri ametitoare? De acolo de unde nu obtine nimic material, chipurile ca sa nu-si puna colegii de partid in situatie jenanta!
Dar tara de ce si-o pune in situatie jenanta, refuzand sa demisioneze? Pentru ca de-acolo mai suge oarece "tzitza"....
Chiar daca ar fi nevinovat si convins ca va invinge pana la urma, daca lucrurile ar sta asa, ori si-ar fi dat demisia de peste tot, ori n-ar fi demisionat de nicaieri.
Numai sa mai adaugi ceva la avere te complaci in oprobiul public si-ti duci tara in derizoriu?
Halal de noi!

Cred ca ar trebui sa fim atenti la telegramele Wikileaks, sa le vedem ca pe un tablou vesel si foarte adevarat despre noi, nu sa le interpretam ca simple barfe, asa cum incearca foarte multi sa le califice..... Nu sunt simple barfe, sunt adevarate miniaturi despre "cum suntem noi vazuti de altii".
Subiectul poate fi dezbatut in alt topic, dar l-am adus in discutie numai pentru ca cei doi protagonisti, din cele doua exemple de sus, tind, prin atitudinea lor, sa ne arate acelasi lucru, ca asa am fi noi, romanii, ca la noi nu se poarta "demisia".
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Implicarea avocatului in politica: normalitate sau prostie? Remus Mindru Remus Mindru Dupa cum vedeti avem de-aface cu un fenomen, deloc atipic, in care juristii in general, avocatii in special se implica tot mai mult in politica, activitate ... (vezi toată discuția)
Va inceta "razboiul" declansat de catre politicieni intre romani ?! POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am recitit astazi un articol scris in urma cu aproape 4 ani de catre Dan Tomozei si m-am intrebat de ce nu s-a schimbat nimic in bine (din punctul meu de ... (vezi toată discuția)
Rușine parlamentului... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Își măresc salariile iar la restul oamenilor nu se majorează. Problema este ca nici nu ajuta deloc în privința corupției. Oricât ar avea tot nu ... (vezi toată discuția)