avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Demisia la romani
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Demisia la romani

Doua evenimente,cu diferite conotatii,dar care au -se pare- acelasi numitor,m-au determinat sa abordez acest subiect.
Un politician este inregistrat in biroul sau din Parlamentul European,cerand mita,pentru a promova unele amendamente legislative ale unei firme inexistente.
Filmuletul realizat de jurnalistii britanici,face ocolul Europei si al fluxurilor agentiilor de presa iar respectiva persoana,desi alti doi colegi ai sai,surprinsi in aceeasi jenanta ipostaza,se grabesc sa demisioneze,refuza cu obstinatie sa ia cea mai corecta hotarare,cea de a demisiona.
Mai mult,se expune huiduielilor celorlalti parlamentari si rusinii cautarii unor elemente compromitatoare in biroul sau de catre conducerea Parlamentului European.
Intrebat fiind despre pozitia sa,omul politic se autoclameaza ca fiind nevinovat,desi culpa morala,care a determinat demisia celorlalti doi colegi ai sai,este evidenta.
Mai mult,la insistentele grupului politic din care face partidul care l-a trimis in legislativul european si care l-a exclus din randurile sale,conducerea partidului se desolidarizeaza,macar in aparentia,pana acum(pacat ca numai la insistentele unor parteneri politici europeni !)de activitatea sa si declara ca il va demite,fara a se grabi totusi sa ia vreo masura imediata,ceruta cu stringenta de situatia creata.
Omul nostru politic,prefera sa se aseze cuminte,in ultimele randuri ale salii de dezbateri,sa suporte rusinea "cu stoicism",dar nu demisioneaza,acuzand in continuare in mod rituos"marea nedreptate" la care este supus.
O a doua persoana,la care ma refeream mai sus,provine dintr-un alt mediu,cel al sportului,dar se comporta identic,dupa ce aduce una dintre cele mai iubite nationale a Romaniei,pe cea mai de jost treapta din ultimii cateva zeci de ani.
O nationala care prin evolutia sa, acum cateva zile ,nu numai ca intristat foarte multi suporteri,dar a pacatuit si prin a avea cea mai penibila exprimare din istoria sa.
Intrebat astazi intr-o conferinta de presa despre parerea sa,selectionerul a incercat sa iasa din postura penibila in care se afla,"aruncand" pe jurnalisti "anatema" lipsei de patriotism.
Acestor doi oameni,se pare ca li s-a cam "lipit scaunele de funduri" si nu au demnitatea unul sa recunoasca ca a devenit penibil,iar celalalt sa isi recunoasca infrangerile,sa si le asume,ca si incapacitatea profesionala de a fi selectioner.
Ce ne trebuie noua ca oameni,ca popor sa reusim sa ne recunoastem infrangerile sau nereusitele si sa ne retragem cu demnitate din posturile sau din demnitatile unde am fost numiti ?

Sa fie de vina,lacomia,lasitatea,lipsa de educatie ?


Cel mai recent răspuns: irinu , utilizator 19:04, 10 Aprilie 2011
Discutia nu aluneca spre Basescu si nu are tenta politica... Poate se aplica zicala: pestele de la cap se impute...
Etica...

Prea multi romani au unitati de masura diferite pentru chestiuni mai mult decat asemanatoare – aceasta, cred, ar fi ideea, daca ne referim la etica.

Ne revoltam in zadar daca ne multumim numai sa scriem si sa scriem despre ce e ”frumos” si despre ce ”nu e frumos”.... La o adica, cei mai multi ar incepe sa se dea ”neutri”, ar incepe sa se dea ”imaculati” si ar tine adevarate conferinte despre cinstea, corectitudinea si ”frumusetea” lor morala...
Nu se zvoneste – in folclorul lumii – ca trebuie sa acceptam ceea ce nu putem schimba?! Cum schimbam un presedinte – mai ales cand joaca necinstit? Cum determinam un parlamentar necinstit (indiferent de culoarea sa politica) sa-si ia o vacanta prelungita? Cu cine ii putem inlocui pe cei ”plecati”... e alta chestiune.
Multi romani vorbesc vrute si nevrute pe la colturi dar de-ar fi pusi in situatia de a-si sustine punctul de vedere in fatza celor care pot decide ceva important ar da din colt in colt ca, de fapt, ei nu prea sunt siguri de..., ei nu prea au auzit bine etc s.a.m.d.
Nu putem face omleta daca nu spargem oua! Putem doar vorbi despre omleta...

In final, parlamentarul in discutie si-a dat demisia? Ca mai avem pe acolo cel putin doi parlamentari care ne fac ”cinste”... Sigur, acestia n-au fost prinsi cu matza in sac (au saci din piele de porc si nu se vad ghearele matzei) si nu vor fi prinsi – pentru ca interesele unora nu o cer... inca, cel putin...

Ne pasa ce fac reprezentantii nostri aflati pe te miri unde, dar cum ii... temperam?!

Vorba robotzelului F.O.C.A: Prietene, noi nu furam; cand e greu ne adaptam :)
Lasand la o parte,diferitele tente politice,uneori inevitabile,eu cred ca distinsa doamna"tope_doi"are dreptate cand afirma ca pana la urma parlamentarul nu si-a dat demisia si ca,mai ales,in lumina ultimelor evenimente,ne intereseaza si ceilalti doi parlamentari care ne reprezinta la nivel european,cunoscandu-i din interiorul tarii,cam ce valoare au si cam cum sunt capabili sa ne reprezinte.
Dar totusi, problema de baza,cea ridicata se refera la faptul ca problemele nationale(nu numai cele de imagine)palesc in fata problemelor personale,mai ales daca simpla prezenta pe un scaun este aducatoare de venituri considerabile.
Am doar cateva chestii de punctat si acestea sunt:
Daca ne aducem bine aminte de orele de istorie din scoala generala cand profesorul povestea despre ocupatia otomana si nu numai.
Fratilor!!!X-( noi am platiti tribut turcilor ani de zile sa nu vina peste noi deci am fost furati.:hammer:
Mai spre zilele noastre am stat la mana rusilor unde plecau vagoane de bunuri deci pana la urma Poporul Roman a fost furat de cand se stie.#-o
Si saracul " Roman " face ce a fost invatzat.
Impins de saracie si de greutati , saracu roman "o face de oaie" si nu isi da seama sa se mai opreasca sau de limite.:hammer:
In Germania ,in Heilbronn , la o cafea discutand cu prietenii de acolo, aud si despre porecla noastra : -= tiganis rumenis tzantzarap=-.( anul trecut prin toamna)
In Portugalia ,Lisabona, pe 03.01.2011,intru la un bar sa imi cumpar tigari si vad la tv despre romanii de acolo , care traiesc din cersit .Portughezii i-au strans si le-au oferit o masa de Craciun si Anul nou.
Sincer , toata lumea din acel bufet discutau pe acest subiect ,dar nu am reusit sa ii inteleg.
As putea continua acest subiect si cu astfel de exemple adunate din numeroasele mele calatorii
Sunt mandru de Romania ,dar nu si de poporul ei.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
Alexandru-Gabriel, utilizator
Tote au un inceput cat de curand altul si altul va face la fel , si va sta cuminte in banca mancand bani nostri razand si asteptand alte alegeri , iara cateva galeti ,un pix si o bricheta ca sa ne putem da foc din nou la portofel , toate au un scop banii , nu mai conteaza locul , numarul , s-au degetele indreptate catre el ''ziua trece leafa merge noi cu drag muncim,,noi #-o iar ei B-):P:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicarea avocatului in politica: normalitate sau prostie? Remus Mindru Remus Mindru Dupa cum vedeti avem de-aface cu un fenomen, deloc atipic, in care juristii in general, avocatii in special se implica tot mai mult in politica, activitate ... (vezi toată discuția)
Va inceta "razboiul" declansat de catre politicieni intre romani ?! POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am recitit astazi un articol scris in urma cu aproape 4 ani de catre Dan Tomozei si m-am intrebat de ce nu s-a schimbat nimic in bine (din punctul meu de ... (vezi toată discuția)
Rușine parlamentului... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Își măresc salariile iar la restul oamenilor nu se majorează. Problema este ca nici nu ajuta deloc în privința corupției. Oricât ar avea tot nu ... (vezi toată discuția)