avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moºtenirea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moºtenirea unui teren

Bună seara!

Mama mea biologică a decedat când eu aveam vârsta de 2 ani jumătate. Tată-l meu s-a recăsătorit legitim cu altă femeie şi m-au crescut timp de 55 de ani iar acum câţiva ani au decedat. "Mama" care m-a crescut, are un teren pe numele dânsei. Am fost să fac succesiunea terenului (după ce a decedat), iar notarul mi-a spus că nu am fost înfiat şi nu pot intra în posesia lui fără rudele dânsei.
Eu nu înţeleg de ce rudele au drept la moştenire...

Mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Mecarnic, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:48, 31 Martie 2011
Daca nu ati fost infiat de mama vitrega, nu o puteti mosteni. In cazul in care dansa nu are copii naturali, o vor mosteni fratii/surorile, nepotii, etc. In situatia in care dansa a decedat inaintea tatalui dvs, tatal va mosteni 1/4 din bunurile proprii ale dansei (cazul terenului respectiv), iar dvs. veti mosteni partea tatalui, nimic altceva.
Daca nu v-a infiat sotia tatalui dvs nu o puteti mosteni.
Daca tatal dvs a decedat dupa ea, veti lua partea care-i revenea tatalui dvs,
mostenind prin retransmitere.
Nu înţeleg de ce treabuia să fiu înfiat când tatăl meu era căsătorit legitim...
Eu am umblat prin spitale când era bolnavă, m-am chinuit foarte mult timp cu dânsa deoarece statea la pat, am cheltuit foarte mulţi bani să o însănătoşesc şi acum să fie de drept rudele... Rudele nu s-au interesat de sănătatea ei, nu au venit nici măcar la înmormântare.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Mecarnic, utilizator
Pentru ca bunul simt si morala nu merg intotdeauna mana in mana cu legea. Atata vreme cat pe certificatul dvs. de nastere, la numele mamei, este trecuta o alta persoana, nu puteti mosteni mama vitrega. Aceasta, totusi, putea sa va faca un testament in care sa va numeasca legatar universal, in masura in care nu avea copii sau parinti in viata la data decesului (adica mostenitori rezervatari).
Niciunul dintre noi nu am ştiut acest lucru. Dacă ştiam,numai stăteam pe gânduri şi făceam acest testament.

Apropos... când a fost publicată această lege şi când se va schimba?

Alte discuții în legătură

Actiune in uzucapiune inaintata de succesor radu_uglai radu_uglai Buna ziua... Am o intrebare, se poate introduce o actiune in costatarea dr de proprietate dobandit prin uzucapiune de 30 de ani in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a trăit 15 ani în concubinaj cu o doamnă fără moștenitori, care a decedat. În ce calitate o poate moșteni? Adriss Adriss Buna ziua! Tatal meu in varsta de 74 ani acum, a trait 15 ani in concubinaj cu o d.na singura,fara sot,fara copii.Aceasta imi era ca o a 2a mama.Intre timp ... (vezi toată discuția)