avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moºtenirea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moºtenirea unui teren

Bună seara!

Mama mea biologică a decedat când eu aveam vârsta de 2 ani jumătate. Tată-l meu s-a recăsătorit legitim cu altă femeie şi m-au crescut timp de 55 de ani iar acum câţiva ani au decedat. "Mama" care m-a crescut, are un teren pe numele dânsei. Am fost să fac succesiunea terenului (după ce a decedat), iar notarul mi-a spus că nu am fost înfiat şi nu pot intra în posesia lui fără rudele dânsei.
Eu nu înţeleg de ce rudele au drept la moştenire...

Mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Mecarnic, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:48, 31 Martie 2011
avvalentina a scris:

liamic43
Corect, cine a zis ca batrana era proprietara cu acte in regula? Utilizatorul nu a precizat....A zis doar ca notarul i-a facut precizarea ca nu e mostenitor.

Asa, bun. Presupunem ca "mama"nu era proprietar. Poate Mecarnic ca invoce jonctiunea posesiilor? Nope. Nada. Нет! De ce? Pentru ca fiecare proprietar incepe o noua posesie iar pentru ca doua posesii sa poata fi unite - jonctionate - trebuie sa fie de acelasi fel (premisa aceasta este adevarata) si sa existe un raport juridic intre primul posesor si al doilea. Dupa cum lesne se poate observa a doua premisa este falsa iar pe cale de concecinta rezultatul va fi negativ.
E un fel de algebra unde daca x se inmulteste cu -y produsul va fi un numar mai mic decat 0.
@liamic43 ... Oy-vey! Cred ca partajul succesoral s-ar fi judecat si astazi avand in vedere minunatele relatii dintre Capulet si Montague.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
@mecarnic
Ce acte avea batrana pe teren, pe numele cui e rolul, pentru ce suprafata , de cand il folositi dvs. si in ce localitate se afla?
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
avvalentina, utilizator
avvalentina a scris:

@mecarnic
Ce acte avea batrana pe teren, pe numele cui e rolul, pentru ce suprafata , de cand il folositi dvs. si in ce localitate se afla?

Adeverinţă de punere în posesie şi titlu de proprietate, pe numele dânsei (dar prenumele nu corespunde cu certificatul de naştere), pentru 4000mp, de când s-a intrat în posesie, SAI.
Un avocat care sa vada actele si sa va sfatuiasca, concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in uzucapiune inaintata de succesor radu_uglai radu_uglai Buna ziua... Am o intrebare, se poate introduce o actiune in costatarea dr de proprietate dobandit prin uzucapiune de 30 de ani in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a trăit 15 ani în concubinaj cu o doamnă fără moștenitori, care a decedat. În ce calitate o poate moșteni? Adriss Adriss Buna ziua! Tatal meu in varsta de 74 ani acum, a trait 15 ani in concubinaj cu o d.na singura,fara sot,fara copii.Aceasta imi era ca o a 2a mama.Intre timp ... (vezi toată discuția)