avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am si eu o problema cu un imobil care a fost al bunicilor mei,bunicul a decedat in urma cu 18 ani dupa moartea lui sa dezbatut taxa de succesiune si casa sa impartit intre bunica care a primit jumatate iar cealalta jumatate sa impartit la 3 bunica si cei doi fi,pana aici totul e bine dar in 1990 a murit unchiul meu fratele tatalui meu iar dupa el nu sa facut taxa de succesiune aici apare problema el are o fica care automat e mostenitoarea lui,ce vreau eu sa stiu poate bunica sa-mi faca acte doar pe partea ei daca nu am taxa de succesiune dupa unchiu?sau ce modalitate exista sa-mi dea bunica partea ei?mentionez ca vara mea nu are nici un interes sa faca taxa pt ca vrea sa imparta todul la jumate cu tatal meu dupa moartea bunici iar eu o intretin pe bunica vara mea nu a vazuto macar pe bunica de cel putin 12 ani.va multumesc si astept o parere urgent
Cel mai recent răspuns: laura_copaci , utilizator 14:05, 29 Martie 2011
nu dvs trebuie sa dezbateti succesiune dupa unchi, ci fata lui.
bunica va poate vinde cota ei
pai cum poate vinde daca la cadastru nu vor sal faca fara taxa dupa unchi,poate sa vanda fara cadastru?sau exista o alta modalitate contract de intretinere ceva ce sa dovedeasca implicarea in intretinerea bunici ?
am crezut ca aveti cadastru si intabulare si nu se poate intabula fara acordul coproprietarului.
veti ajunge in instanta( bunica si tatal dvs) cu verisoara dvs. contactati un avocat.
poate ar fi bine sa si iesiti din indiviziune cu aceasta, ca intreaga casa sa fie apoi a dvs
si pt testament trebuie cadastru?pt ca nu-l pot face fara iesirea din diviziune si fara taxa de succesiune
am inteles ca dupa atatia ani cam 20 txa de succesiune ar fi cam 10% din valoarea imobilului sau din cota pt care se face taxa asta nu stiu sigur,va rog sa ma ajutati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici Iustin147 Iustin147 Bunicul meu a murit si a rams bunica. Ei impreuna au avut 2 copii, pe tata si pe unchiu. Unchiul are o fata si tata are 2 copii. Unchiul a murit. Cand moare si ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a decedat și vreau să-i propun fiicei sale să renunțe la partea ei în favoarea mea. unde putem întocmi un act în acest sens? dell25 dell25 Buna seara, As avea si eu nevoie de un sfat la o problema destul de grea. Dupa moartea bunicilor nu s-a facut nici o succesiune(bunurile au ramas al ... (vezi toată discuția)