avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... certificat handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

certificat handicap

Buna ziua,

Imi cer scuze daca am postat gresit. caut un raspuns de mult timp si nu il gasesc nicaieri, iar textele de lege sunt prea intortocheate si complicate pentru mine.
Mama sufera de cancer uterin, i s-a facut histerectomie totala, plus tratament prin radioterapie. I s-a spus ca s-ar incadra pentru un ajutor de handicap, insa medicul din provincie care se ocupa de dosare nu ii accepta dosarul. Nu ne bazam insa pe decizia dansului pentru ca este cunoscut ca fiind putin... ciudat.
Se incadreaza acest tip de cancer in vreun grad de handicap?

Multumesc anticipat,
Andrea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 10 Iunie 2008
Sursa ziarul Gandul
Nicolăescu a continuat şi acuzaţiile voalate la adresa unor medici, care „au încercat să manipuleze pacienţii, pentru că nu au mai putut da medicamentele din fişetele lor, după ce medicaţia se eliberează în farmaciile cu circuit deschis, şi îşi pierd unele privilegii”. „Se pare că sunt abuzuri şi excese din partea unora”, a mai spus ministrul.

Protestul bolnavilor de cancer a avut ecou şi în presa internaţională, ziarul britanic „The Independent” notând că aceşti pacienţi au fost lăsaţi fără tratament.

Poti consulta Monitorul Oficial nr. 885 bis, anexa la Ordinul nr. 762/1.992/2007, al ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse ... vezi gradul de handicap pe care il are mama ta.
Incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de handicap danuca_1999 danuca_1999 am 34 de ani,am diabet zaharat tip 1 de la varsta de 22 de ani, am inceput cu 2 prize de insulina apoi 3 ,4 si in prezent sunt purtatoare de pompa de insulina ... (vezi toată discuția)
Invaliditate gr.3 fox6200 fox6200 Buna ziua.Am 40 de ani,am facut operatie de necroza cap femural care nu a reusit si am ramas si cu pareza si paralizie picior drept.Dar sa va spun exact ... (vezi toată discuția)
neincadrare in grad handicap - cancer , mastectomie Arnaud Arnaud Buna ziua, Am fost diagnosticata cu neoplasm mamar in situ, grad III B in 2021, am inceput tratamentul chimioterapeutic, urmat de mastectomie, fiind ... (vezi toată discuția)