Buna ziua,
Am fost diagnosticata cu neoplasm mamar in situ, grad III B in 2021, am inceput tratamentul chimioterapeutic, urmat de mastectomie, fiind extirpati si nodulii limfatici si jumatate din muschiul pieptului , dupa care a fost necesara continuarea chimioterapiei si a radioterapiei, La sfatul medicului oncolog am depus dosar pentru incadrarea intr un grad de handicap, dupa depunerea dosarului , incadrarea in grad de handicap a fost respinsa de catre comisia de evaluare cu motivarea: " Nu se incadreaza in criteriile medicopsihosociale aprobate prin ordinul 762/31.08.2007 al M.M.F.E.S si ordinul nr. 1992/19.11.2007 al M.S.P., cu modificarile si completarile ulterioare , cap 6 II". Neavand pregatire juridica si fiind intr o situatie delicata din punct de vedere social si psihic, exista posibilitatea de a contesta aceasta decizie a comisiei de evaluare , si care ar fi temeiurile legale, articole de lege, modificari ale legii care nu sunt cunoscute, etc. Va multumesc pentru ajutor !
Gasiti Ordinil MSP nr. 1992/ 2007 aici: [ link extern ]
La cap.6 II operatia efectuata dvs. nu este mentionata pentru incadrare in grad de handicap. Nu vad cum puteti contesta actul normativ emis de MSP, decizia Comisiei de evaluare fiind in concordanta cu ordinul.
Practic, pacientele care au trecut prin diferite tratatmente de chimioterapie , radioterapie si prin operatii de mastectomii radicale/ bilaterale, etc,, nu primesc din partea statului nici un suport, asa inteleg eu acel ordin al MSP , corect?