avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... grafic de rambursare estimativ al ratelor?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

grafic de rambursare estimativ al ratelor?

Am solicitat o reesalonare a ratelor pe 12 luni, timp in care trebuie sa platesc numai dobanda. Cererea a fost aprobata, am fost chemata la banca sa semnez actele, am primit un grafic de rambursare. Cu 4 zile inainte de scadenta am platit rata plus o diferenta reprezentand comisionul de administrare a contului in total 115 euro. La 10 zile dupa, primesc mesaj ca daca nu platesc o diferenta de rata 10.60 euro voi fi raportata in Biroul de credit. Urmeaza un alt drum la banca, inspectorul de credit verifica si surpiza, la ei in sistem aveam o cu totul alta rata. Nu a stiut ce sa-mi raspunda, a ramas sa sune la Centrala,pentru ca apoi sa mi se comunica telefonic ce reprezinta diferenta de rata. Intradevar m-a sunat dar ca sa mi se comunica ca ceea ce am primit eu este doar un GRAFIC ESTIMATV. Am solicitat verbal sa primesc si eu un scadentar final asa cum apare la ei in sistem , raspunsul a fost ca nu se poate. Asa ca am fost nevoita sa solicit in scris un scadentar final al ratelor si deasemenea ce reprezinta diferenta de 10.60 euro.Acum astept raspunsul si scadentarul. Intrebarea mea : Este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 22:29, 30 Martie 2011
asteptati raspunsul lor, platiti sumele solicitate, apoi adresati-va in scris protectiei consumatorului daca sumele solicitate nu au o justificare cf intelegerii dintre parti
intrucat dobanda creditului este legata de o referinta EURIBOR sau ROBOR la 3 luni sau la 6 luni, (asta in functie de moneda creditului si de modul de calcul al dobanzii la caredit, conform contractului), este normal ca la 3 sau 6 luni, sa se modifice suma reprezentata de dobanda, pentru ca se schimba referinta conform cotatiilor si comunicarilor de pe piata interbancara. daca timp de 12 luni, dvs platiti numai dobanda, atunci solicitati un scadentar de fiecare data cand se modifica parametrul de referinta. in cazul in care, nici atunci suma platita nu coincide cu cea retinuta din cont, puteti face sesizare la ANPC si ulterior sa va adresati instatei de judecata. scadentarul este orientativ pentru perioada ramasa in afara orizontului de timp ce iese din periodicitatea modificarii referintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte aditionale contract de credit PJF PJF Buna ziua. Am primit de curand o scrisoare cu schimbarile survenite la nivelul contractului de credit pe care il am la Bancpost, unde se specifica faptul ca ... (vezi toată discuția)
Marja fixa - contract leasing financiar gabiistancu gabiistancu Buna ziua, in 2007 am achizitionat un autoturism prin leasing financiar. In contractul initial sunt trecute urmatoare: Data incheiere contract ... (vezi toată discuția)
Cost total credit C.Marian C.Marian in actul aditional (cu care nu am fost de acord) \"costul total al creditului pentru imprumutat calculat la data semnarii prezentului act aditional este in ... (vezi toată discuția)