avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz comunicare in scris
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz comunicare in scris

Buna ziua,
Datorita unor probleme financiare sunt in intarziere cu plata datoriilor pentru un credit. Intarzieri inseamna 8 rate, iat probleme financiare inseamna o reducere cu 30% a salariului (dovedit cu CM) si o pensie alimentara (dovedita cu Hotarare Divort). Aceste acte au fost depuse la banca in mai multe randuri - cu copii, cerere si numar de inregistrare. Banca mi-a oferit posibilitatea micsorarii ratelor (scutirea de la plata a unor comisioane) dar refuza in mod sistematic sa-mi comunice aceasta in scris, negru pe alb. Imi ofera aceasta doar telefonic in nenumaratele discutii pe care le am cu reprezentantii bancii. Mentionez ca in aceste luni am mai achitat partil din rate in functie de ce bani am mai avut pentru a le arata ca nu este vorba de rea vointa ci chiar de probleme financiare.
Eu tot insist sa-mi comunice in scris pentru ca nu vreau sa am surpiza ca se razgandesc sau, ma gandesc ca in cazul in care se ajunge la judecata am ceva "scuze".
De ce refuza banca sa raspunda in scris, asta e nedumerirea mea si semnul de intrebare - au ceva de ascuns?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 16:53, 10 Septembrie 2010
ei argumenteaza ca de fapt asta e politica lor. in realitate e doar un subterfugiu de-al lor....
In orice caz nu puteti considera ca au acceptat o reesalonare, daca nu se incheie un acord scris in acest sens. Probabil ca vor sa platiti si mai putin, numai pentru a intrerupe o eventuala prescriptie.
Mergeti la directorul de vanzari al sucursalei respective si stabiliti acordul impreuna.
Asa am patit si noi cu banca in momentul in care le-am solicitat sa ne lamureasca din ce este formata dobanda variabila la creditul de nevoi personale.A sunat cineva de la banca si ne-a spus ca dobanda e variabila de parca noi nu stiam sa citim singuri sau de parca i-am intrebat daca e fixa sau variabila. Noi am intrebat una, ei au raspuns la alta si nici aia negru pe alb, doar la telefon. Le-am zis ca nu suntem la aprozarul din colt si ca dorim un raspuns cert pe suport de hartie, dar nici dupa trei luni de la solicitare nu l-am primit.
Politica lor ar trebui sa se supuna unor reguli BNR, pe care nu le stiu, dar in nici un caz nu cred ca sunt admise convorbiri telefonice (sunt inregistrate).
Depun o a-3-a cerere la care sper sa raspunda....
fiind vorba despre o reesalonare a datoriei, acest fapt duce la modificarea graficului de rambursare al creditului, deoarece daca platiti o perioada de timp rate mai mici, dupa expirarea acestei perioade veti plati o rata mult mai mare decat cea pe care o aveati inainte de reesalonare, deci ar trebui sa le solicitati obligatoriu macar un nou grafic de rambursare semnat de catre banca, pt ca riscati sa va treziti dupa un timp cu creditul cesionat catre o firma de recuperari creante si mai rau sa il declare scadent si sa va oblige sa achitati intreaba datorie. ar trebui sa faceti o cerere in scris in dublu exemplar cu numar de intrare la banca in care sa le solicitati acordul cu privire la reesalonare, costurile acestei reesalonari si un nou grafic de rambursare. sunt tare curioasa daca refuzul lor vor avea curajul sa vi-l dea in scris, daca da puteti face reclamatie la ANPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grafic de rambursare estimativ al ratelor? xc xc Am solicitat o reesalonare a ratelor pe 12 luni, timp in care trebuie sa platesc numai dobanda. Cererea a fost aprobata, am fost chemata la banca sa semnez ... (vezi toată discuția)
Vinderea creditelor neperformante FlorentinaG FlorentinaG Buna ziua! In anul 2011 am contactat un credit de nevoi personale de la o banca de pe piata romaneasca. Am achitat rata la timp timp de 16 luni dupa care am ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata rata banca boby_bt boby_bt Sunt in imposibilitate de a-mi achita ratele la banca. Banca nu-mi aproba reesalonare. Ce ar trebui sa fac? Multumesc (vezi toată discuția)