avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - rovinieta

Buna ziua,

Am primit un Proces Verbal de constatare a contraventiei in care s-a constatat ca la data de 29.10.2010 , ora 09:10 pe DN 7 KM 188+900M , jud. Valcea camionul nostru nu detinea rovinieta valabila, a fost filmat cu camera fixa.
De fapt, camionul avea rovinieta valabila. In data de 29.10.2010 , ora 02:30 , in momentul in care camionul a intrat in tara pe la punctul de trecere a frontierei Nadlac soferul a achizitionat rovinieta pentru ziua respectiva doar ca pe formular a fost trecut numarul de inmatriculare gresit , in loc de 55 , cei care au intocmit actul au scris 15, mentionez faptul ca acel act nu este semnat de catre sofer doar de catre cel care l-a intocmit.
In acceasi zi 29.10.2011 ora 14:44 a intrat in tara si camionul cu numarul de inmatriculare 15 , tot pe la Nadlac si a achizitionat rovinieta pentru ziua respectiva .
Deci in acte, camionul cu numarul de inmatriculare 15 are 2 roviniete valabile : de la ora 02:30 pana la ora 23:59 si de la ora 14:44 pana la ora 23:59 a aceleiasi zile .
Conform procesului verbal pe care l-am primit vineri , 25.03.2011 avem de achitat amenda contraventionala in suma de 1375 Lei si contravaloarea tarifului de despagubire in suma de 3034 Lei . Amenda in suma de 1375 Lei am achitat-o in termen de 48 ore (pentru a nu se dubla), dar pentru suma de 3034 Lei putem face contestatie in termen de 15 zile.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac pentru a nu achita contravaloarea tarifului de despagubire si eventual de recuperare a amenzii deja achitata. As dori sa ma ajutati cu un model de contestatie, daca se poate .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:49, 29 Martie 2011
daca ai achitat nu e nici o problema. Poti sa contesti procesul verbal in 15 zile de la comunicare, prin contestatie sa faci dovada ca ai avut rovinieta si ca s-a operat grersit nr de inmatriculare. Dupa ce anulezi procesulverbal iti recuperezi suma platita pe amenda. Sa nu trimiti chitanta de plata organelor abilitate pt ca atunci ai acceptat si recunoscut fapta. Un model anume nu este. in codul de procedura civila se specifica ce trebuie sa cuprinda cererea de chemare in judecata.
De regula cand se introduc datele pt rovinieta in calculator apare imediat daca au mai fost introduse datele inca o data anterior. Acum puteti sa contestati si la intocmire contestatiei puteti cere sprijinul avocatului de serviciu pe care il veti gasi pe langa fiecare judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa rovinieta, amenzi consecutive discover discover Buna ziua , sunt administrator la o sc de transport marfa si azi am gasit in tocul portii ( nu in cutia postala , desi sunt doua ) doua p/v de constatare a ... (vezi toată discuția)
Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul a trecut prin raza camerelor. vreau să contest procesul verbal de constatare, știe cineva un articol care ar putea să mă ajute? Katiusha Katiusha Poate sa ma ajute cineva? Am circulat fara rovinieta, insa in momentul in care mi-am adus aminte am fugit la prima benzinarie si am achitat-o. Mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta cnadnr pentru camioane Sebastian234 Sebastian234 In data de 24.11.2015 am avut rovinieta cumparata pentru camion. Stand la rand in vama la 00:20 am fost surprins de camere neavand rovinieta pe ziua de 25 ... (vezi toată discuția)