avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa rovinieta, amenzi consecutive
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa rovinieta, amenzi consecutive

Buna ziua , sunt administrator la o sc de transport marfa si azi am gasit in tocul portii ( nu in cutia postala , desi sunt doua ) doua p/v de constatare a contraventiei si anume ptr lipsa rovinietei la un camion al sc .
La prima vedere , si dupa cat am mai citit p/v pare corect incheiat , este in termen , si a fost generat si semnat electronic.
Al doilea, adica p/v de indeplinire a procedurilor de comunicare este incheiat de reprezentantul DRDP/SDN in prezenta unui martor , dar care martor nu se identifica decat cu numele( iligibil oricum) sicu o semnatura, atat. Fara serie+ nr CI si fara adresa completa , asa cum formularul tipizat o permite sau o cere.
Aceasta ar fi o prima intrebare , erau obligatoriu de mentionat toate datele de identificare ale martorului ?
Sunt de acord ca suntem /am fost la acea data in culpa , soferul uitand practic sa verifice valabilitatea actului, si circuland astfel fara rovinieta timp 8 zile .
Cuma as putea cere instantei sau ce sanse am sa platesc amenda , asa cum mi-a venit , de doua ori ...dar taxa de despagubire sa o platesc o data .De ce ? Argumentand ca amenda si taxa de despagubire au fost aplicate aceleeasi masini , in aceeasi zona exact , si cu data de 02 respectiv 03 decembrie 2010. Practic in doua zile consecutive. Cu siguranta ca aici , a doua oara se taxeaza neglijenta si nu intentia de a contravine cu legislatia in vigoare. Ca doar ,daca soferul era oprit si sanctionat pe loc , urmatorul drum era la peco ptr rovinieta.Dar asa , surprizele apar si dupa 5 luni.
Credeti ca am argumente ,sanse sa incerc o contestatie sau macar sa fiu iertat ptr a doua taxa de despagubire ?
Daca fac contestatie si nu mi se admite , ce valoare din p/v o voi plati ? Cea mai mare ?
Multumesc foarte mult , in avans

[ link extern ]
sau:Adresa:Bd. Iuliu Maniu 401A, Sector 6, Bucureşti, România
Telefon:+(40)21.317.11.20; +(40)21.315.15.82
Fax:+(40)21.317.11.21
E-mail: office@cestrin.ro
1.procesul verbal se afisaja nu se baga in cutiile postale
2.martorul este mai mult ca sigur angajat C.N.A.D.N.R.coleg cu cel trecut in procesul vb deci il gasiti usor
3.sunt doua contraventii diferite-zile diferite deci trebuiesc platite
4.oricum platiti amenda in 48 de ore si apoi sa va ganditi la contestatie ......daca credeti ca mai are rost(nu ati respectat 'legea' deci platiti!)
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
mesteriqa, utilizator
OUG 15/24.02.2002
Art. 7
Responsabilitatea achitarii tarifului de utilizare si a detinerii rovinietei valabile, precum si a achitarii tarifului de trecere sau a tarifului de concesiune revine în exclusivitate utilizatorilor români, iar în cazul utilizatorilor straini, aceasta revine în exclusivitate conducatorului auto al vehiculului.
Art. 8
(1) Fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se
sanctioneaza cu amenda.
(3) Contravenientul are obligatia de a achita, pe lânga amenda contraventionala, cu titlu de tarif de despagubire, în functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila, sumele stabilite potrivit anexei nr. 4.
(31) Agentul constatator va face mentiune în procesul-verbal de constatare a
contraventiei si despre contravaloarea despagubirii si modul de achitare a acesteia.
(4) Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia jumatate din minimul amenzii prevazute de prezentul act normativ, agentul constatator facând mentiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Mai multe amenzi pentru rovinieta ralucarony ralucarony Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei. Practic ... (vezi toată discuția)