avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere SRL

Buna ziua
Am un SRL infiintat in anul 2009, fiind asociat unic. Anul trecut, in 06.06.2010 am suspendat activitatea. Mentionez ca datorii nu am fata de nimeni. Actele sunt in regula. Am depus cererea de derogare la finante, care a fost aprobata. Nu am avut angajati, impozitul minim este platita la zi.....Intrebarile mele ar fi: unde si de ce acte am nevoie sa il inchid de tot, cat costa aproximativ, se poate inchide cat timp este suspendata sau trebuie sa o redeschid, sau daca dupa 3 ani nu o redeschid, neavand datorii ....se dizolva...Cum e mai simplu si mai putin costisitor si bineinteles legal?
Va multumesc anticipat pt raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Rubenbunga , utilizator 11:29, 22 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru inchidere, mergeti la Registrul Comertului cu o decizie de dizolvare si lichidare voluntara. Costul este putin peste 100 de lei.

La cel putin 30 de zile dupa publicarea deciziei de dizolvare in Monitorul oficial, mergeti iar la Registrul Comertului cu o cerere de radiere. Costul este in jur de 250 de lei.

Gasiti aici toate actele necesare: [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea se face pe o perioada de maximum trei ani, cu o pauza de cel putin o zi, puteti sa depuneti o noua hotarare de suspendare pe trei ani.
Daca optati pentru radiere, cel mai ieftin iesiti prin reglementarea art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, care se face in doua etape:
- depunerea spre publicare in Monitorul Oficial a hotararii de dizolvare-radiere, fara numire lichidator;
- radierea propriu-zisa, etapa in care aveti nevoie de dovada trecerii a 30 de zile de publicare in Monitorul Oficial a hotararii, copie dupa hotarare, certificatul de inregistrare si certificatele constatatoare in original, situatia financiara de lichidare si certificat de atestare fiscala de la ANAF.
Costurile ocazionate in total de aceste operatiuni sunt de aproxiamtiv 600 ron.
Va multumesc pentru raspunsurile prompte. O zi placuta.
BIU’’

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)
Desfiintare s.r.l. AlinaLavinia AlinaLavinia Sunt medic stomatolog si am ales sa ma inregistrez ca S.R.L. Puteam alege Cabinet medical individual. Dar nu m-am sfatuit cu nimeni si am realizat ca avand ... (vezi toată discuția)
Radiere srl puisorul puisorul Buna ziua Stie cineva cat costa procedura de dizolvare si radiere a unei societati comerciale? SRL are administrator unic si nu are datorii la ... (vezi toată discuția)