sotia tatalui meu ia donat jumatate din apartamentul care lau cumparat anpreuna doar ca ratele sau achitat an numele sotiei.din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii adica eu si fratele meu. tatal meu adecedat iar sotia lui spune ca nu avem dreptul la nimic ca ea ai facuse donatie tatalui meu ,finca zice ca nu se putea face contract de vanzare cumparare antre soti.antrebarea mea este:eu si fratele meu avem drepul la ceva sau nu,caci sotia tatalui meu sia retras donatia la o luna dupa decesul tatalui meu.va multumesc
daca apartamentul l-au cumparat in timpul casatoriei , e bun comun la care copii decedatului au dreptul.
daca nu l-au putut cumpara impreuna, l-a cumparat sotia inainte de casatorie si apoi, dupa casatorie i-a donat o parte din ap, donatia poate fi revocata intre soti si dvs nu aveti vreun drept
Inteleg ca sotia tatalui dvs a si revocat donatia. Verificati, asa cum vi s-a sugerat mai sus, daca acel apartament a fost cumparat in timpul casatoriei sau nu.
Daca exista neintelegeri, exercitati-va dreptul de optiune succesorala in cele 6 luni de la deces,pentru a nu avea surprize.Se poate la orice notariat.
Mostenire
yha
Sunt singura fiica al tatalui meu din prima casatorie. Dupa ce a divortat de mama,tatal meu cu ajutorul parintilor si-a cumparat un apartament. Dupa cativa ani ... (vezi toată discuția)