avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie antre sotii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie antre sotii

sotia tatalui meu ia donat jumatate din apartamentul care lau cumparat anpreuna doar ca ratele sau achitat an numele sotiei.din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii adica eu si fratele meu. tatal meu adecedat iar sotia lui spune ca nu avem dreptul la nimic ca ea ai facuse donatie tatalui meu ,finca zice ca nu se putea face contract de vanzare cumparare antre soti.antrebarea mea este:eu si fratele meu avem drepul la ceva sau nu,caci sotia tatalui meu sia retras donatia la o luna dupa decesul tatalui meu.va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:47, 29 Martie 2011
daca apartamentul l-au cumparat in timpul casatoriei , e bun comun la care copii decedatului au dreptul.
daca nu l-au putut cumpara impreuna, l-a cumparat sotia inainte de casatorie si apoi, dupa casatorie i-a donat o parte din ap, donatia poate fi revocata intre soti si dvs nu aveti vreun drept
Inteleg ca sotia tatalui dvs a si revocat donatia. Verificati, asa cum vi s-a sugerat mai sus, daca acel apartament a fost cumparat in timpul casatoriei sau nu.
Daca exista neintelegeri, exercitati-va dreptul de optiune succesorala in cele 6 luni de la deces,pentru a nu avea surprize.Se poate la orice notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este partea mea de mostenire daca... mihaita01102014 mihaita01102014 parintii mei sunt recasatoriti ambii avand copii din casatoriile anterioare mama 1 copil tata 2. eu sunt singurul lor copil din prezenta casatorie . sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire yha yha Sunt singura fiica al tatalui meu din prima casatorie. Dupa ce a divortat de mama,tatal meu cu ajutorul parintilor si-a cumparat un apartament. Dupa cativa ani ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui contract de intretinere laur2378 laur2378 Salut, Inainte de a pune intrebarea trebui mai intai sa va spun o scurta poveste: Mama mea in urma cu 35 de ani are o relatie cu ''x'' fara sa se ... (vezi toată discuția)