avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este partea mea de mostenire daca...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este partea mea de mostenire daca...

parintii mei sunt recasatoriti ambii avand copii din casatoriile anterioare mama 1 copil tata 2. eu sunt singurul lor copil din prezenta casatorie . sunt impreuna din 87 in 88 mam nascut eu au cumparat impreuna un apartament cu banii cash dar mama mai avand un imobil pe numele ei in acea perioada nu sa putut trece pe actul de vanzare cumparare al ap care lau achizitionat amandoi mentionez ca ei sau casatorit civil in 1999 deci cu multi ani dupa cumpararea ap. problema mea este urmatoarea dupa decesul unuia dintre parinti ce se intampla cu acest apartament si cum au fratii mei vitregi dreptul la mostenire va rog sa ma sfatuiti deoarece parintii mei ar vrea sa-mi faca un act de VC sau donatie xum este mai ok? sa nu ma trezesc prin procese interminabile va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:30, 27 Aprilie 2016
Buna ziua,
Daca ambii parinti sunt deacod cu actul respectiv atunci tatal dumneavoastra, care este proprietarul legal al casei fiind bun achizitionat inaintea casatoriei, va va intocmi actul la un notar.
Daca nu va incheie actul in discutie si prima decedeaza mama, imobilul in discutie nu intra in masa succesorala. Se va dezbate succesiunea pentru imobilul pe care-l avea mama inainte de casatoria legala cu tatal dumneavoastra la mostenire venind fratii dupa mama si dumneavoastra in cote egale precum si tatal (sotul actual al mamei) cu 1/4 drept.
Daca moare tatal dumneavoastra primul, la succesiune vin copii lui (fratii dumneavoastra paterni) si dumneavoastra, in cote egale, precum si mama dumneavoastra cu 1/4 din apartament.
Dacă va doneaza, donatia poate fi atacata de frații dinspre tata, dacă va vinde, în caz ca va cheamă fratii în instanță , va trebui sa faceți dovada ca ati platit pretul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Va scriu din partea unei prietene : \\" Am probleme cu mostenirea, ramasa de pe urma parintilor decedati. Mai intai, a ... (vezi toată discuția)
Donație apartament achiziționat în timpul căsătoriei către unul din copii: cum se procedează când unul dintre proprietari (decedat) a lăsat în urmă datorii? RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua! Va propun urmatorul caz. In discutie va fi adusa familia noastra, compusa din mine, fiul cel mare, fiul cel mic, tatal decedat si mama in viata. ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)