avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie creante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie creante

nu prea sunt lamurit! cf codului fiscal creantele la bugetul local se prescriu in termen de 5 ani de la data cand creantele devin scadente si exigibile. In speta mea, exista o datorie de 2.000 lei de cand agentul comercial era platitor de TVA (intre timp nu mai este) tot timpul ii vin somatii pe care scrie ca data scadenta este data in care si primeste somatia (de exemplu ultima o primeste pe 5 mai si scrie ca data scadenta este 5 mai). Poate sa ma lamureasca cineva cu procedura asta, cum se prescriu, incepand de cand, cum e treaba cu penalitatile astea sau in fine cat mai multe date in legatura cu asta, terbuie sa recunosc ca nu prea ma pricep la dreptul asta fiscal :((
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:25, 11 Iunie 2008
razman a scris:

si nu are nici o legatura cu faptul ca contribuabilul nu mai este platitor de TVA (eu nu inteleg cum a reusit sa-si modifice vectorul fiscal si sa devina neplatitor).

Se poate in urmatoarele conditii
SCHIMBAREA ACTIVITATII

Firmele inregistrate ca platitoare de T.V.A., care ulterior inregistrarii realizeaza exclusiv operatiuni care nu dau drept de deducere, trebuie sa solicite scoaterea din evidenta ca platitor de T.V.A. in termen de 10 zile de la sfarsitul lunii in care realizeaza exclusiv astfel de operatiuni. Scoaterea din evidenta ca platitor de T.V.A. se face incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care firma respectiva are obligatia sa solicite aceasta scoatere din evidenta.

INCETAREA ACTIVITATII:

In caz de incetare a activitatii, firmele inregistrate ca platitoare de T.V.A. au obligatia sa solicite scoaterea din evidenta ca platitor de T.V.A.

Termenul de depunere al cererii de scoatere din evidente este de 15 zile de la data actului in care se consemneaza incetarea activitatii. Scoaterea din evidenta ca platitor de T.V.A. se face incepand cu data de intai a lunii urmatoare depunerii declaratiei de mentiuni.

In aceasta situatie, T.V.A. datorata la bugetul de stat trebuie achitata inainte de scoaterea din evidenta ca platitor de T.V.A., cu exceptia situatiei in care activitatea firmei care isi inceteaza activitatea a fost preluata prin absorbtie sau prin fuziune de catre alta persoana impozabila, inregistrata ca platitor de T.V.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie extinctiva impozite si taxe locale Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va supun atentiei o situatie pe care trebuie sa o solutionez pentru o viitoare clienta. Concret, clienta mea, a avut si mai are inca mai multe ... (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie silvia159 silvia159 Intrebare despre amenzile poliţiştilor. Locale, rutiere Sunt diferenţe între ele ? Amenzile de circulatie si cele rutiere în ce condiţii se prescriu. ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)