avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale prescriere datorii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

prescriere datorii

Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:41, 29 Decembrie 2011
Plata amenzii se prescrie dar impozitul nu.
Prima suma achitata va fi scazuta de primarie incepand cu primul impozit neachitat
Multumesc,dar amenzile in cat timp se prescriu?
Vedeti in Codul Fiscal. Dupa cate stiu eu; Inainte de modificarea C.F. se prescrieau in 3 ani. Dupa modificare se prescriu in 5 ani, daca fiscul nu va face vreo somatie, cf. unui T.E. Nu am la indemana C.F. sa va spun exact pe dispozitie, doar asa ca principiu....
Amenzile se prescriu in 5 ani, socotiti de la 01.01 a anului urmator celui in care s-a emis procesul verbal.
MULTUMESC!

Alte discuții în legătură

Amenda din 2009 - prescriptie mariastan20 mariastan20 Buna ziua , Asi dori sa intreb daca amenzile se prescriu ,si daca da la ce termen. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Impozite pe teren si cladiri/ termen de prescriere laurashield laurashield Buna, Am un SRL care detine in proprietate un teren de 6000 mp., cu cladiri (magazii, depozite , hala de lucru). Nu am mai platit impozitele la primarie ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)