avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In Romania este posibila tripla cetatenie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In Romania este posibila tripla cetatenie?

Sunt nascuta in Republica Moldova,In 2004 am obtinut cetatenia Romana,din anul 2008 locuiesc in Italia si am intentia de a obtine cetatenia italiana deoarece ma casatoresc cu cetatean italian.Romania recunoaste tripla cetatenie sau va trebui eventual sa renunt la cea a R.Moldova sau la obtinerea celei italiene?Va multumes anticipat.
Dvs va casatoriti cu un italian ca sa obtineti cetatenia Italiana ? Va obliga italia sa deveniti catateana italiana ?,? Bizar.

Si apoi nu Romania trebuie sa decida ci Italia daca aveti drept la 3 cetatenii daca vreti sa cereti si pe cea italiana care cred ca nu se acorda peste noapte.

Daca intentia dvs nu are alte explicatii pe care nu le spuneti atunci nu vad de ce ar trebui sa renuntzti la cetateniile pe care le aveti deja. Daca va casatoriti in Ityalia ce va mai pasa de Ce admite Romania. Trebuie sa dati raportul cuiva in Romania sau in Moldova de cetatenia italiana ? In Moldova sunteti Moldoveanca . In Romania sunteti romanca. Casatorita in Italia nu aveti decat sa va declarati rezidenta fiscala in Italia . In rest discutia mi se pare inutila
In legea 21/91 nu exista nici o prevedere care sa limiteze 2 sau 3 cetatenii, daca legea nu prevede nici noi nu avem dreptul a interpreta altfel. Pentru D-nul care a facut referire la limitarea dublei cetatenii conform legii 21/91 induceti in eroare, daca exsita text de lege, va rog sa-l mentionati.
Buna seara.Am si o intrebare,locuiesc in Spania de 10 ani,as vrea sa cer cetatenie spaniola,dar mi-ar place sa ramin si cu cea romana.Stiti daca este posibil acest lucru?Cineva mi-a spus ca Romania nu admite 2 cetatenii. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
mikele4, utilizator
In opinia mea, este recomandabil sa pastrati cetatenia actuala moldoveneasca, cu atat mai mult incat banuiesc ca aveti rude, etc. ramase acolo si problemele de natura civila (si nu numai) le veti putea solutiona mult mai simplu.
O mica paranteza: eu personal am trei cetatenii, prima fiind cea romana si ma simt deosebit de satisfacut daca reusesc cu cate putin sa fiu de folos celor trei tari.
In momentul de fata aveti deja trei cetatenii: moldoveneasca, romaneasca si europeana.

Alte discuții în legătură

Problema '' cu nasterea '' ContSters205490 ContSters205490 VA propun urmatoarea problema : >> Doamna '' Ada '' cetatean roman pleaca intr -o croaziera . Doamna '' Ada '' urmeaza ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in italia natalia88 natalia88 buna ziua, ma numesc Natalia,mam nascut in Republica Moldova si am 2 cetatenii moldoveneasca si romana.acum 4 luni am nascut in Italia si am vrut sa intreb ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu cetățean român Vidrascu Aliona Vidrascu Aliona Buna ziua. As dori sa stiu cum si ce trebue sa fac. Sint cetățean al republicii Moldova cu rezidență în italia. Mama a 3 copii majori. De curînd m-am ... (vezi toată discuția)