avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.Ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.Ce pot face?

Buna ziua!
Tatal meu a decedat in luna noiembrie.Dansul avea un depozit bancar iar mama era trecuta la clauza.Astazi a fost termenul scadent al contului iar mama m-a anuntat ca trebuie sa merg cu ea la banca sa trecem banii din cont pe numele ei si eu sa fiu trecuta la clauza.Cand am ajuns acasa am fost anuntata ca a fost la banca si a rezolvat sa fie trecut contul pe numele ei fara clauza .
Mama cu ajutorul unei functionare de la banca mi-a luat dreptul de mostenitor.Mentionez ca din luna noiembrie mama mergea in fiecare luna sa ridice dobanda (am stiut acest lucru dar am fost de acord sa foloseasca ea acesti bani)Ce pot face?Inca nu imi revin si nu pot crede ca a putut face acest lucru.Nu ma are decat pe mine.
Cel mai recent răspuns: maria v , utilizator 10:16, 24 Noiembrie 2020
Mi-am amintit ca s-a facut o cerere catre banca, in decembrie, pentru inchiderea unui cont pe numele tatalui meu.In acest cont i se vira pensia si avea un card atasat.Deci doamnele de la banca au stiut ca tatal meu a decedat.Dar au considerat,probabil ,ca pot tine locul unui notar .....
Si ce lege au incalcat functionarele de la banca?
Au inchis un cont al unei persoane decedate si au deschis altul pentru sotia decedatului. Si ce?
Chiar dumneavoastra specificati ca in decembrie ati inchis un alt cont.
In cazul dezbaterii succesiunii banca va va elibera extrase cu toate sumele tranzactionate, deci banii nu s-au pierdut, ci vor intra la dezbaterea succesiunii.
Mama dumeavoastra v-a chemat sa mergeti la banca, apoi a rezolvat de una singura, dar nu v-a ascuns operatiunea, deci nu a dorit sa se ascunda de dumneavoastra.

Sincer, nu inteleg.
buna,
din cunostinta de cauza iti spun ca nu e deloc legal ce s-a intamplat. imputernicirea pe un cont este valabila doar pe timpul vietii titularului.
daca, banca ia la cunostinta despre moartea titularului, are obligatia sa blocheze contul. banii aflati in cont revin tuturor mostenitorilor de pe certificatul de mostenitor, in cotele aferente. se prezinta toti la banca si abia dupa ce-si ridica fiecare cota parte, unul din ei va semna si cererea de inchidere cont.
sa presupunem ca banca nu stia de moartea tatatului tau si chiar si asa inchiderea contului nu poate fi semnata de imputernicit! deci tot ce s-a intamplat a fost la "mica" intelegere dintre mama ta si functionara de la banca si nu e deloc legal.
din curiozitate, la ce banca s-a intamplat asta?
numai bine!
Reveniti-va! De ce tineti mortis sa impartiti banii tatalui decedat? Moral este, ca mama dv sa beneficieze de ei, parintii dv, cat au fost casatoriti, au avut banii in comun; deci si acesti bani. In urma unor parinti muncitori, mosteniti de pe urma tatalui, o cota parte din locuinta, iar dupa decesul mamei, restul. Oare nu va este de ajuns? Daca v-a orbit suma din contul tatalui, s-ar putea sa ramaneti , numai cu cota parte , de pe urma tatalui. Sunt parinte, am si eu, tot un copil, insa , nu mi-ar placea ca, dupa decesul meu, fiul meu sa aibe pretentie la banii pe care ii primesc lunar / pensia , din cont, indiferent de ce suma ar fi la data decesului, ca doar nu sunt de ordinul sumelor , fostului primar, cel cu diamantul. Sunt destui parinti, care lasa copiilor, numai datorii. Respectati-va mama si nu fiti avara!
Imi cer scuze daca v-au deranjat cuvintele mele. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont bancar apicultorul apicultorul titularul contului bancar este decedat,daca nu are imputernicit cine poate inchide acel cont.va multumesc anticipat pt ajutor. (vezi toată discuția)