avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri la pretul valorii imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri la pretul valorii imobiliare

buna ziua am o problema care nu ma descurc lociam intru n bolc care am cumparat o casa in care ma-m nascut cu legea 112 am pierdut pe comparare de titluri cciv 480 cu toate ca a notificat tirziu a cerut sa i se dea chiriasi si despagubirii banesti pentru cele cumparatew cu lg 112 avind si notificare la primarie am fost executat silit .itrbarea e pe cine dau in judecata si daca e bine sa dau pentru EVICTIUNE pe primar sau ministerul de finante caci se va apara ca nu el mi-a luat banii iar in momentul cumpararii blocul nu era revendicat si nu era nici in litigiu va multumesc astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:40, 11 Iunie 2008
Ca sa nu fie nici o problema, chemati-i pe toti in judecata si lasati-i pe ei sa se justifice daca pot fi sau nu parte in proces.
multumesc pentru sfat
a mai fost un topic cu o problema identica.
dvs. ca sa va recuperarti banii cu care ati platit casa pierduta in instante, dati in judecata: societatea comerciala care v-a vandut-o; primaria municipiului X - prin primar general si Minist. Finantelor .
soc. comer. si min. finantelor va vor invoca EXCEPTIA LIPSEI CALITATII PROCESUALE PASIVE pt. ca societatea a facut vanzare ca mandatara a primariei iar Min. Fin. o sa motiveze ca nu el a incasat banii ci au mers direct la trezorerie. asa au motivat ei exceptiile.... aiurea...
raman in judecata numai primaria prin primar general si min. finantelor.
primaria va garanteaza pt. evictiune-putand chiar sa cereti daune-interese, iar min. de finante este obligat prin l 10 sa va restituie banii la valoarea actualizata.
va spun eu, indicele de inflatie de la institutul de statistica e fffff mic...va recomand a mai asteptati cateva luni, ca se pare ca legea10 se va modifica, astfel incat se vor mari valorile indicilor de calcul si veti primi mai multi bani.
nu uitati sa cereti si pretul platit pe casa (in afara de valoarea lui actualizata)

av. vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe legea 112 kamikazeold kamikazeold buna ziua, am pierdut casa ,cumparata de la ICRAL,pe legea 112, prin comparare de titluri, CPRV 480,drept comun, fara a mi se anula actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Actualizare sume platite icral in 1995 ContSters59529 ContSters59529 Buna ziua, Cum se actualizeaza suma platita la Icral de 20 milioane lei in 1995 cu care trebuie sa despagubeasca Statul acum in 2011, caci o ruda a mea a ... (vezi toată discuția)
Restituire bani de catre statul roman  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN pentru persoanele care au cumparat casele de la stat in baza l.112 si care le-au pierdut, deoarece au fost retrocedate vechilor proprietari, stiu ca min. ... (vezi toată discuția)