avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie catre casa de sanatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie catre casa de sanatate

Buna seara,
In luna iunie 2010, din cauza unor grave probleme de sanatate , am fost nevoit sa ma pensionez. La plecarea din unitatea bancara unde am lucrat , mi s-au acordat salarii compensatorii. Am fost informat ca mi s-a virat contributia catre casa de sanatate (cat si impozitul si celelalte contributii) , pentru o perioada de 18 luni (ar fi , dec. 2011).In momentul de fata mi se opresc cei 5 % din pensie . Va rog sa-mi spuneti daca e normal, si daca ; nu , catre cine sa ma adresez ?
Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:06, 30 Martie 2011
nelu_63 a scris:
Am fost informat ca mi s-a virat contributia catre casa de sanatate (cat si impozitul si celelalte contributii) , pentru o perioada de 18 luni (ar fi , dec. 2011).

Sunteti pensionar din iunie 2010, fostul angajator nu poate sa vireze impozit, CAS si CASS pentru un pensionar. Probabil ca impozitul si toate contributiile au fost virate atunci cand vi s-au platit salariile compensatorii.

In prezent CASS se retine in baza OUG nr. 107/2010 care a modificat Legea nr. 95/2006.
Va multumesc pt. atentia acordata, poate nu am fost prea explicit, "sunt pensionat pe caz de boala" .In momentul primirii salariilor compensatorii o parte din suma oprita s-a justificat ca fiind contributie la sanatate si somaj .Asadar au fost retineri ca si salariat pe o perioada de un an si jumatate, iar acum mi se opresc bani ca si pensionar .....pentru,,,ce ? Pentru aceeasi sanatate ... in aceeasi perioada.
va multumesc,
Eu am inteles mesajul dvs.

Faptul ca vi s-au platit 18 salarii compensatorii nu inseamna ca, timp de 18 luni de la data platii acestora, dvs. mai aveti calitatea de salariat.

Acum aveti calitatea de pensionar de invaliditate, calitate care, in functie de gradul de invaliditate, poate fi incompatibila cu o eventuala viitoare calitate de salariat.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea creantelor diacon diacon In urma pensionarii am obtinut in instanta o suma datorata de institutia de unde m-am pensionat. Ce taxe si impozite ar trebui sa se retina din aceasta suma ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract ? Silvia Dumitru Silvia Dumitru Administratorul firmei fiind si salariat indeplineste conditiile pentru pensionare limita de varsta.Ce forma avantajoasa de contract exista pentru a reveni in ... (vezi toată discuția)
Impozitare stimulente garda financiara 2004-2006 auras2013 auras2013 Ca urmare a unui titlu executoriu am primit in iunie 2010 stimulentele care mi se cuveneau la Garda Financiara pentru perioada 2004-2006.Din ele au fost ... (vezi toată discuția)