avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitarea creantelor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitarea creantelor

In urma pensionarii am obtinut in instanta o suma datorata de institutia de unde m-am pensionat. Ce taxe si impozite ar trebui sa se retina din aceasta suma avand in vedere ca sunt la pensie din anul 2010 ?.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 20:30, 14 Februarie 2013
Depinde ce reprezinta suma respectiva. Daca reprezinta diferente de salarii, atunci trebuie platit tot ce vi se retinea din salar: impozit, CAS, CASS.
Stopajul facut de firma in momentul in care va face plata drepturilor cu titlul de drepturi salariale ar trebui sa fie mai putin cu contributia la fondul de somaj ,atat pentru asigurat cat si pentru angajator .n* Legea nr. 76/2002 art. 18 alin. (2) lit. a), * ratiunea sta in faptul ca persoanele care au calitatea de pensionari nu datoreaza contributia pentru somaj nici pentru venitul din pensie, si nici pentru veniturile obtinute pe baza de contract de munca si/sau din alte surse, si este aceea ca acestia nu mai pot avea calitatea de somer€, restul - impozit pe venit 16%,sanatate 5,2% , contrib asig soc 10,5 % vor fi retinute .
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas lorelaira lorelaira Sunt administrator la un bloc din resita si sunt pensionara.Contributia la asigurarile de sanatate pana in 2011 trebuia retinuta din venituri chiar daca mie mi ... (vezi toată discuția)
Retinere cass elena raduta elena raduta Buna seara,pentru o persoana care este colaborator ,agent asigurari ,dar fiind ca statut pensionar de boala cu drept de munca ,din comisionul dat de firma i se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)