avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj impartire datorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj impartire datorii

Buna ziua
Este adevarat ca se pot imparti dupa divort si datoriile?Singurul lucru ce este de impartit sunt ratele la banci care sunt pe numele meu le-am platit doar eu dar s-au cheltuit sa zicem impreuna.Este adevarat ca pot face partaj si sa trec jumate din credite pe numele lui?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:52, 30 Martie 2011
la partaj se impart bunuri comune ale sotilor. daca pt achizitionare acestor bunuri se imprumuta bani de la banca sau de la terte persoane, se impart si aceste datorii.
intrucat dvs aveti de impartit numai datorii, mi se pare mai potrivita o actiune in pretentii. aveti si un termen de prescriptie pt aceasta actiune, sa nu fi trecut 3 ani de cand hot de divort e definitiva.
va trebui insa, sa dovediti ca ati cheltuit banii in comun cu fostul sot, ca sunt datorii comune. aveti nevoie de avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort palada.elena palada.elena Am divortat in septembrie si acum urmeaza partajul. Am doua nelamuriri: 1) in 2007, am vandut apartamentul 2 camere in care locuiam cu sotul si copii mei, ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)