avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca si obligatii angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca si obligatii angajator

Salutare pentru toata lumea de pe acest forum. Am nevoie de un sfat intr-o problema mai complicata. Am lucrat la o firma o perioada de patru luni octombrie2007-martie 2008. Le-am dat actele necesare angajarii si mi-au spuns ca mi-au facut contract de munca si ca urmeaza sa fie inregistrat, dar tot au amanat sa mi-l prezinte. Am aflat ca nu am contract de munca valabil in momentul in care am fost respinsa de la pensia privata. Deoarece nu au vrut sa ma angajeze am plecat de la firma respectiva. In momentul de fata ma confrunt cu probleme deoarece nu au fost platite asigurarile de sanatate si cei de la CAS mi-au spus ca nu mai beneficiez decat de serviciile medicale de baza, chair daca sunt angajata de 2 luni si sunt platite asiguarile. Nu stiu daca o reclamatie la ITM m-ar putea ajuta? Eu nu i-am reclamat cat timp am fost angajata datorita temei si in plus nu stiu daca pot fi trasa la raspundere si eu pentru munca la negru. Ce probe pot dovedi faptul ca am lucrat acolo? Cum pot rezolva situatia cu asigurarile de sanatate?
Cel mai recent răspuns: georgete , utilizator 14:37, 16 Iunie 2008
Sesizarea nu se va pierde la ITM, intrucat se va inregistra si vi se va da numar de inregistrare.
In urma controlului care-l va face, inspectorii ITM vor constata sau nu daca aveti sau nu dreptate.
Multumesc mult pentru sfaturi. O sa incerc la ITM.
Va mai deranjez cu cateva intrebari. O poza cu fostul angajator in birou, el singur, poate fi considerata proba? In cazul in care se dovedeste ca angajatorul desfasoara si activitati ilegale un alt motiv pentru care eu am plecat) acest lucru poate avea si repercursiuni asupra mea ca fost angajat? Multumesc mult pentru amabilitate.
georgete a scris:

Va mai deranjez cu cateva intrebari. O poza cu fostul angajator in birou, el singur, poate fi considerata proba? In cazul in care se dovedeste ca angajatorul desfasoara si activitati ilegale un alt motiv pentru care eu am plecat) acest lucru poate avea si repercursiuni asupra mea ca fost angajat? Multumesc mult pentru amabilitate.

Poza nu poate fi considerata proba in instanta, in situatia dvs. Puteti folosi ca probe : prezumtiile (prezumţiile sunt definite în art.1199 C.civ. ca fiind „consecinţele ce legea sau magistratul trage din un fapt cunoscut la un fapt necunoscut”); martori - fosti colegi de serviciu, inscrisuri - state de plata, facturi, chitante etc.

Descoperirea neregularitatilor savarsite de catre angajator nu pot avea repercursiuni fata de dvs.
Multumesc mult pentru sfaturi. Nu o sa imi dau fostul angajator in judecata ( nu am probe si imi este si teama de el) dar o reclamatie merita la modul cum s-a purtat. Inca odata va multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi pentru munca la negru ContSters83715 ContSters83715 cum poate dovedi un salariat angajat...farta contract de munca.. in instanta.. faptul ca a muncit acolo si vrea salariile si contractul de munca redactat si sa ... (vezi toată discuția)
Angajat fara carte sau contract de munca anca dima anca dima vreau sa stiu si eu cui ma pot adresa si de ce probe am nevoie pentru a demonstra ca faptul practic am avut contract de munca doar 3 luni de zile(contract pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractului de munca Itolime Itolime Sunt angajata la o firma din Constanta din data de 11.03.2009 deci astazi am implinit trei luni. In momentul angajarii seful meu mi-a spus ca: imi va face ... (vezi toată discuția)