avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa majora 1 din COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa majora 1 din COR

Buna seara.

Ma intereseaza ce fel de studii sunt necesare pentru grupa majora 1 din COR. In Normele metodologice nu se specifica studiile, este trecuta o liniuta. Ce sa inteleg? ca ramane la latitudinea angajatorului ce studii sunt ceara pentru niste posturi de directori?? Am intrebat si eu in stanga si in dreapta si mai toti mi-au spus ca trebuiesc studii superioare, insa fara a-mi spune baza legala, articol, ceva care sa ma convinga ca sunt necesare studiile superioare. Problema mea este ca in societate toata lumea are studii medii si trebuie sa fac organigrama societatii si sa intocmesc fisele de post si vreau sa stiu daca ii pot incadra ca directori cu studii medii? si ce salariu sa le pun? 804?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:14, 30 Martie 2011
Pentru functia de director trebuie studii superioare , Doar n-ati vrea sa-l treceti pe dl. director cu studii medii ? Pentru fiecare post se cere o anume calificare si cerinte .Sunt cazuri si cazuri
Respectati legea nr. 284/2010
Mentionez ca societatea este SRL cu capital privat.
In COR nu specifica decat pentru anulite functii si profesii. Sunt situatii in care necesita studii superioare de specialitate (ex. director economic) dar si situatii cand conditia studiilor superioare de specialitate nu este neaparata (ex. director magazin).
In general la unitatile private sunt cazuri de persoane care ocupa functii de conducere desi au studii medii, angajatorul fiind interesat de potentialul angajatului (aptiduni, experienta profesionala, etc.)
Credeti ca un absolvent de teologie sa zicem va fi un bun director de vanzari numai pentru ca are studii superioare?
Este dreptul angajatorului sa-si aleaga echipa, eventualul esec se rasfrange asupra intereselor lui.

Referitor la salarii: dv. nu trebuie sa platiti diplomele ci posturile (functiile). Cei care le ocupa nu trebuiesc discriminati pe criteriul studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director fara studii superioare ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara, Se poate face incadrarea pe functia de director adjunct daca acesta nu are studii superioare? Sau exista vreun cod cor pentru o functie de ... (vezi toată discuția)
Studii concurs angajare Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Daca la un concurs de angajare dosarul trebuie sa aiba si diploma de studii universitare in domeniul x, - acestea trebuie sa fie de licenta ... (vezi toată discuția)