avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am dat bani imprumut si nu ii mai pot recupera
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am dat bani imprumut si nu ii mai pot recupera

Buna! Acum vreo 5 luni am dat niste bani imprumut unei persoane ( 2500 lei) si acum nu mai pot sa ii recuperez. Persoana respectiva spunea ca in termen de o luna poate sa mi-i returneze dar nu a mai dat nici un semn de viata si nu imi mai raspunde la telefon. Ce as putea face in situatia de fata? Sa fac o plangere la politie? Sa actionez in instanta? Martori nu am avut cand i-am dat banii dar despre asta stiau niste rude de ale mele. Va rog mult ajutati-ma!! Oare mai e vreo sansa sa imi recuperez banii? Se poate rezolva ceva sau nu? Vrea sa va spun ca mai exista doua persoane care i-au imprumutat sume de bani acelei persoane si am luat legatura cu ei spunand ca sunt dispusi sa faca si ei reclamatie. Va multumesc
!
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 23:06, 31 Martie 2011
aveti chitanta? dati-i in judcata;vb cu un av
Actiune in instanta.
Daca are bunuri solicitati instantei sechestru asigurator pana la definitivarea procesului.
Asta inseamna de fapt doua actiuni in instanta.
Prima este actiunea principala de recuperare a intregii sume, iau a II a ordonanta presedentiala pentru obtinerea sechestrului asupra bunurilor. La sechestru asigurator trebuie sa aduceti dovada detinerii bunurilor. ( apartament, cont banca, teren, etc).
In cazul acceptarii cererii de sechestru se plateste o cautiune stabilita de instanta. Atentie insa ca daca nu aveti castig de cauza, cautiunea o veti pierde. Consultati un avocat care sa va ajute.
Fara sa aveti un inscris sub semnatura privata (chitanta) nu vi se va primi proba cu martori in instanta , astfel ca veti achita taxa de timbru la valoare si riscati sa pierdeti procesul.In plus debitoarea este insolvabila probabil, adica nu are serviciu si bunuri si nu veti putea executa hotararea.
Parerea mea este ca trebuie sa formulati toti plangeri penale pentru inselaciune sau abuz de incredere unde puteti proba cu martori.
Trimiteti-i scrisori pe adresa de domiciliu cu confirmare de primire, daca aveti chitante sau martori folositi-va de ei in instanta, daca ii cunoasteti serviciul mergeti la servici si vb cu acea persoana sau chiar cu directorul.
Pacat de noul cod penal, ca nu se introduce inca, altfel acea persoana putea face inchisoare.Transmiteti-i prin toti cunoscutii ca trebuie sa va dea datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru o perioada de ... biulian biulian Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru 7 ani. Am ajutat un prieten, de fapt ajutor reciproc, el ajutandu-mi parintii in varsta cu anumite servicii, ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita sechestru asigurator in cazul meu? mata2 mata2 Societatea comerciala careia i-am inchiriat apartamenul nu si-a respectat obligatiile contractuale in sensul neachitarii unor sume de bani certe si eligibile. ... (vezi toată discuția)
Imprumut Petunia Petunia buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca ... (vezi toată discuția)