avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu

buna ziua,
va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare......
In cazul unui litigiu(revendicare teren ) sterasina casei este un indiciu pentru stabilirea hotarului ? sau zidul casei?


Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:46, 12 Iunie 2008
nu, picatura streasinii sa nu cada pe terenul vecinului...in rest streasina nu e un criteriu in opinia mea
În opinia mea umilă este că nici streaşina şi nici zidul nu sunt "indicii" în stabilirea hotarului.
Hotarul se stabileşte pe baza planurilor cadastrale şi a unor expertize topografice bazate pe cf şi pe titlurile părţilor litigante, nu pe baza streaşinii proprietarilor sau a zidurilor caselor lor...:D
Dacă un proprietar îşi face streaşina imobilului ilegal nu înseamnă că proprietatea sa se întinde până la streaşină.. La fel este şi cu zidul proprietăţii... Numai după ce se stabileşte limita de hotar corectă, abia apoi se va pune în discuţie dacă una dintre părţi a respectat hotarul şi servituţile prevăzute de lege. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor? Catrinel75 Catrinel75 Locuiesc intr-o curte cu 2 imobile, destul de apropiate unul de altul. Intre aceste 2 imobile existau inca de la inceput construite 2 magazii, in forma ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica eronata? VONPAUL006 VONPAUL006 Intr un proces de granituire s a dispus efectuarea unei expertize. Intre proprietataea mea si a unui vecin nu este gard, deoarece casa vecinului ... (vezi toată discuția)
Vecinatate cornelpoprock cornelpoprock Casa in care locuiesc are calcanul comun cu al vecinului; tot pe acelasi aliniament (pe terenul meu) am construit o magazie care se este la cca 15..20 cm ... (vezi toată discuția)