avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intampinare la recurs-litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intampinare la recurs-litigiu de munca

Intampinarea la recurs este obligatorie?Ma poate ajuta cineva cu niste idei cam cum ar trebui sa sune?Care este termenul in care trebuie sa o depun?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 31 Martie 2011
Da, intimatul este obligat sa depuna intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata (art.308 Cod procedura civila).
În art.308 alin.2 C.proc.civ. se prevede că intimatul este obligat să depună întâmpinare cu cel puţin 5 zile înainte de termenul de judecată. Nedepunerea întâmpinării în acest termen atrage sancţiunea decăderii, în condiţiile art.103 C.proc.civ.
Potrivit art.115 C.proc.civ., întâmpinarea va cuprinde:
- excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
- răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
- semnătura .
Aşa cum se precizează, acestea sunt elementele minime şi absolut necesare pe care
trebuie să se cuprindă întâmpinarea .
Însă în raport cu interesele pârâtului şi pentru a pune în evidenţă caracterul său de replică la cererea de chemare în judecată , întâmpinarea va putea cuprinde şi alte elemente : numele (denumirea) părţilor, obiectul cererii de chemare în judecată (arătat de către reclamant), instanţa sesizată cu soluţionarea litigiului şi numărul dosarului (menţionate pe citaţie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen intampinare la recurs? pirina pirina am castigat un proces pe fond, paratul a depus recurs, am vazut acest lucru pe portalul tribunalului.Avocatul meu este plecat din tara si nu pot lua legatura ... (vezi toată discuția)
Intampinare lilicrin lilicrin Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist? O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)
Denumire document juridic casanova casanova Am actionat in judecata o persoana si am castigat in prima faza, judecatoria a emis sentinta in favoarea mea . Parata a declarat recurs , motiv pentru care si ... (vezi toată discuția)