avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
acum aproximativ o luna am divortat de sotul meu.La proces acesta a fost de acord cu plata unei pensii alimentare de 300 lei pentru copilul pe care il avem,in conditiile in care el nu are un loc de munca stabil.De asemenea a cerut sa semneze ca nu vrea apel sau recurs la sentinta.Ulterior s-a razgandit si vrea sa schimbe cuantumul pensiei alimentare la valoarea a 25% din salariul minim pe economie.Poate sa faca acest lucru si daca da prin ce metode?
Inainte de data divortului am convenit amandoi sa donam apartamentul proprietate comuna copilului.Am facut aceasta prin act notarial,cu uzufruct viager asupra mea parintele caruia instanta a incredintat minorul,dar ca si in cazul pensiei alimentare fostul sot ameninta ca va ataca acest act.Care sunt sansele de reusita?
Va multumesc anticipat in asteptarea raspunsului.
Cel mai recent răspuns: cornelusa , utilizator 22:24, 6 August 2011
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,pentru ca am beneficiat de asistenta dumneavoastra foarte avizata pana acum,am sa va rog sa ma ghidati in continuare,pentru a rezolva o noua problema intervenita dupa divort.Dupa cum am mai scris eu si fostul sot am donat apartamentul copilului pe care il avem,inainte de a intenta procesul.Toate bune si frumoase pana cand a vazut ca trebuie sa plateasca pensie alimentara ceea ce in viziunea lui nu este corect.Drept dovada ca nici nu a platit vreun leu pana acum din luna februarie.Pentru ca am crezut ca este omeneste sa-l avertizez ca il voi reclama pentru neplata pensiei,domnul a schimbat registrul si a trecut la amenintari.Concret,m-a suna periodic ca sa ma acuze ca rade satul de ceea cea facut si acest lucru se intampla din cauza mea.M-a amenintat ca-mi taie capul cu toporul,ca daca tot va face puscarie macar sa stie de ce...Ce sa mai spun,ca in telenovelele de doi bani.Eu am inregistrat convorbirile cu el desi stiu ca nu constituie proba in instanta.Cum credeti ca trebuie sa procedez din punct de vedere legal,pentru ca sa asigur protectia copilului si a mea?Ce pot face pentru recuperarea pensiei alimentare,luand in considerare faptul ca nu are un serviciu dar lucreaza pe cont propriu,castigand ''la negru'' sume importante.Multumesc anticipat.
daca stiti ca mai are ceva bunuri, mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc.
puteti sa-i faceti si plangere penala pt abandon de familie si amenintare
In recurs nu poate cere nimic in plus fata de ce a cerut in fata instantei de fond.
Multumesc pentru raspunsuri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

apel la hotararea de divort Seashell Seashell Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. In data de 1 aprilie anul curent am avut ultima infatisare la tribunal in caz de divort, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Divort minori, recurs, legalizare hotarare alinavoros alinavoros buna,ma numesc alina,dupa un divort ce a durat doi ani,acum trei luni am obtinut divortul si tutela asupra copilului,dar hotararea nefiind legalizata sa facut ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara anacalina anacalina Am divortat anul trecut.Fostul sot a facut apel la hotararea de divort , drept urmare nici pana acum nu mi-am putut schimba numele , in sedinta din 2 aprilie ... (vezi toată discuția)