am fost numit ca martor intr-un proces de divort. citatie insa nu am primit.
din anumite motive nu doresc sa ma prezint.ce se poate intampla daca nu ma prezint la proces? exista repercursiuni legale asupra mea?
Dar daca avocatul se opune si judecatorul decade partea din administrarea probei cum este ?
Conform legii, martorii pot fi inlocuiti in conditii expres prevazute de lege.
Înlocuirea unui martor nu se poate admite doar pentru că martorul nu vrea să fie audiat.
Dacă partea care l-a propus insistă în audierea sa, acesta va fi adus cu mandat de aducere la următorul termen la care nu s-a prezentat şi i se poate aplica şi o amendă.
Eu mă întreb cum l-a propus partea fără să vorbească mai înainte cu martorul?...
Dar, dacă vorbiţi cu partea poate că va renunţa la audierea dv. şi veţi fi scutit de această corvoadă...;)
:offtopic:
Cora, nu era vorba de inlocuirea lui din acest motiv .... eu, am intalnit cazuri in care nici nu s-a motivat inlocuirea martorului .... s-a cerut instantei inlocuirea unui martor cu altul care era deja adus la judecata si instanta a acceptat
Inlocuire martori
loredana69
am avut la un proces doi martori care intre timp s au razgandit si au depus o cerere sa se retraga.avocatul meu a cerut sa vina cu mandat de aducere.intre timp ... (vezi toată discuția)