avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O persoana fizica poate acorda unui SRL un fond ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O persoana fizica poate acorda unui SRL un fond nerambursabil?

O persoana fizica poate acorda unui SRL un fond nerambursabil (in vederea realizarii unei matrite pentru un produs medical!!!!)?..daca DA, atunci acesta este supus impozitarii?..si care sunt conditiile accesarii unui astfel de fond nerambursabil?
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 20:59, 12 Iunie 2008
cred ca in acest caz mai potrivita ar fi o donatie.
si d.p.v. juridic , care este diferenta intre o donatie si un fond nerambursabil?
anelle_512 a scris:

si d.p.v. juridic , care este diferenta intre o donatie si un fond nerambursabil?


Cred ca nu cunoasteti termenul de Fond nerambursabil. aba812001 v-a dat solutia.


Instrumente structurale
Definitie: mijloace de actiune ale Uniunii Europene, pentru indeplinirea politicii de coeziune economica si sociala. Instrumentele structurale apar sub forma asistentei financiare nerambursabile primita de Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regionala (FEADR), Fondului Social European (FSE) si Fondului de Coeziune (FC).

Definitie finanţare nerambursabilă - alocaţie financiară directă din fonduri publice, în vederea desfaşurării de către persoane fizice sau persoane juridice fără scop patrimonial a unor activităţi nonprofit care să contribuie la realizarea unor acţiuni sau programe de interes public
Cum ati ajuns la concluzia cu fondurile rambursabile? E adevarat ca se vehiculeaza termenul foarte mult la tv dar nu se aplica si in cazul unui ajutor, persoana fizica, persoana juridica, aici cel mai bine ar fi sa mergeti la un notar care va va ajuta la redactarea unui contract de donatie, caz in care nu va vor mai fi rambursate fondurile donate.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile adybav adybav vreau sa fac o mini ferma de porci unde trebuie sa ma interesez de ce acte imi trebuiesc ,unde le depun,pina la ce data ,ce conditii trebuie sa indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Semnatura fisa de post adrianna100 adrianna100 Pentru a se taia un spor, se scoate atributia din fisa de post, dar atributia ramane valabila si obligatorie! Sa semnez fisa de post? (vezi toată discuția)
Sporuri pentru cei care implementeaza programe ue kymyk kymyk mai exista in vigoare acea lege, nu mai stiu exact nr. ei, care prevedea ca salariatii din administratien care se ocupa cu implementarea de proiecte din ... (vezi toată discuția)