avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv

Buna ziua,

pentru negocierea contractului colectiv la nivel de unitate angajatorul trebuie sa lanseze invitatia. Daca in invitatie termenul se specifica ca fiind de x zile de la data publicarii noului Cod al dialogului social invitatia este valabila?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 22:38, 1 Aprilie 2011
suciu_diana a scris:

Principiul neretroactivitatii spune ca noile prevederi se aplica de la data mentionata in act si nu si actelor/faptelor anterioare........

Chiar asa ? ... Principiul neretroactivitatii legii civile este regula potrivita careia legea se aplica situatiilor care intervin dupa intrarea ei in vigoare nu si acelor situatii petrecute anterior in afara legii.
Prin urmare, nu este vorba despre nicio data mentionata in act ... Codul Civil , cat si Constitutia Romaniei prevad ca , legea dispune numai pentru viitor ...

Retroactivitatea legii civile noi este totusi permisa , adică legea civilă nouă se aplică şi pentru situaţii anterioare adoptării ei. Această excepţie se aplică dacă este consacrată expres în legea nouă, deoarece excepţiile nu se prezumă, ele fiind de strictă interpretare şi aplicare. În prezent este inadmisibilă această excepţie, datorită textului imperativ al art.15 (2) din Constituţie.
:-/ Eu am scris pe scurt, dar acelasi lucru....
Principiul neretroactivitatii spune ca noile prevederi se aplica de la data mentionata in act si nu si actelor/faptelor anterioare

suciu_diana a scris:

:-/ Eu am scris pe scurt, dar acelasi lucru....
Principiul neretroactivitatii spune ca noile prevederi se aplica de la data mentionata in act si nu si actelor/faptelor anterioare

Nu prea reiese acelasi lucru din acest mesaj ... :(
:) consider ca este doar o un raspuns ce deriva dintr-o interpretarea subiectiva.

Intr-adevar, explicatia mea este pur neaosa, insa nu este, ca inteles, cu nimic mai prejos fata de a dumneavoastra.

In continuare, aveti aprecierea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Cornelia Cavaler Cornelia Cavaler Buna ziua, Am o societatecu 24 angajati si nu am CCM . Acum am control de la ITM si imi cere CCM. Ce pot face ? (vezi toată discuția)
Negociere contract colectiv la nivel de unitate hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urm. problema: in cazul in care avem un contract colectiv de munca incheiat la nivel de unitate pt anii 2011-2012 exista ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, in luna martie expira CCM-ul incheiat la nivel de unitate, va rog ma puteti ajuta cu pasii ce trebuie urmati in vederea prelungirii acestuia si/sau ... (vezi toată discuția)