avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cabinet medical de medicina a familiei individual, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cabinet medical de medicina a familiei individual, spatiu concesionat de la administratia locala

pentru spatiul concesionat al cabinetului individual, acum in 2011, se percepe pe langa redeventa anuala, si impozitul pe cladire . Acest lucru este valabil si noua, care suntem PFA-uri? Codul fiscal art. 249(3) si normele de aplicare a art. 249 cod fiscal, pct.17 (2) prevede,,.... plata doar pentru persoane juridice, concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosinta, dupa caz in conditiile similare impozitului pe cladiri.............. Deci , eu inteleg ca impozitul este datorat doar de persoanele juridice. In cazul in care mi se percepe acest impozit eu nu sunt PFA ci PJ. Va rog, lamuriti-mi aceasta situatie si care este calea adevarata.
Cel mai recent răspuns: silvica1940 , utilizator 20:13, 5 Aprilie 2011
Asa rezulta din prevederile Codului fiscal, ca nu se datoreaza taxa pe cladiri, in schimb se datoreaza taxa pe teren..
Codul fiscal, art. 256 (3) ,,Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, se stabileşte taxa pe teren care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe teren,,.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
George David, Contabil
Dar va intreb, art. 257, lit g) din codul fiscal: scutirile de la plata impozitului pe teren. In situatia mea, terenul si cladirea avand proprietar administratia publica, eu fiind platitor de redeventa, cand se aplica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite iulianatescu iulianatescu Buna ziua, noi suntem o asociatie de crescatori animale si am concesionat pas une de la primarie .trebuie sa platim si impozit pe terenul concesionat sau numai ... (vezi toată discuția)
Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public georgianaleo georgianaleo Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)