avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiuni

Sunt mostenitoarea unui parinte care a decedat in 2006. In 1959 tatal meu a construit o casa pe pamantul tatalui.
In 1961 a fost inscrisa in registrul agricol pe numele.tatalui meu
Exista o cerere de intrare in CAP prin care tatal meu a cerut loc de casa.
Din 1959 pana in prezent defunctul meu tata si apoi eu am stapanit neintrerupt continu si netulburat si am platit impozitele la zi.
In registrul agricol al bunicului meu in 1959 era trecuta o singura locuinta
Parcela pe care era construita casa noastra nu figura ca proprietate la colectivizare.
In titlul de proprietate al tatalui meu emis dupa 1990 la capitolul constructii nu era inscris nimic.desi noi stapaneam casa ca proprietari.
In titlul de proprietate al mostenitorilor bunicului la cap. constructii au fost trecute doua parcele cu constructii una a defunctului nostru bunic si a doua casa noastra cred dintr-o eroare materiala
Tatal meu nu a facut constetatie la timp cat a fost in viata poate si din cauza ca nu a fost nimeni sa-l indrume. a incercat ceva cu dezbaterea mostenirii dar cred ca cand a vazut cati trebuie sa adune s-a lasat pagubas.
Dupa decesul tatalui meu am facut dezbaterea mosteniri si am observat aceasta eroare materiala asa ca avem casa dar si nu terenul de sub ea
Terenul este in titlul de proprietate al mostenitorilor bunicului meu.
Din cei noua mostenitori directi la inceput apoi prin decesul a 8 din ei au ajuns sa numere la 36, nepoti, stranepoti. Uni dintre ei au plecat peste hotare. Nu sunt de usor gasit
Care sunt sansele pentru a intra in posesia pamantului de sub curti si constructii?
Avem probleme cu unul dintre mostenitori daca s-ar merge pe dezbaterea mostenirii.
Ce sanse avem in cazul in care vom invoca in instanta uzucapiunea avand in vedere ca detinem terenul de peste 50 ani?
Ce alte caii de atac mai sunt decat cele enuntate?


Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
CostelIosub, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:41, 8 Aprilie 2011
Se poate incerca procedura necontencioasa, administrativa., care este agreata tocmai prin faptul ca degreveaza instantele si a fost impusa de Uniunea europeana.

Ce uzucapiune daca sunteti mostenitori? in contra dvs?
Incercati ordinul prefectului, mai multe informatii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Succes!
Multumesc pentru sfat.
Am facut cerere la primarie asa cum ati spus si mi-au raspuns ca se poate numai pe terenul inscris in registrul agricol. Dupa numai o zi mi-a cerut sa-i aduc pe mostenitorii cite unul de la fiecare si sa dea o declaratie ca sunt de acord ca terenul inscris in registrul agricol intre 1959-1963 sa fie scos din titlul de mostenitorii ai bunicului si trecut in titlul defunctului meu tata. Terenul ocupat de curtii si constructii este mult mai mare 670mp - decat cel inscris in registrul agricol 466mp .Acum ma indoiesc ca uni dintre mostenitori ca vor semna si pentru 466mp .
Ordinul Prefectului nu se poate emite in conditiile in care suprafata respectiva a fost inscrisa intr-un titlu de proprietate. In acest caz va recomand o actiune in instanta pentru constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate al mostenitorilor bunicului dvs, corelata cu o actiune in modificarea titlului de proprietate al tatalui dvs. De pe TP-ul mostenitorilor bunicului se va solicita radierea suprafetei de teren aferenta curtii dvs, solicitand instantei ca aceasta suprafata sa fie inscrisa in TP-ul tatalui dvs. Baza legala: art. III lit. a din legea 169/1997, coroborat cu art. 58 din legea 18/1991. Dovada dreptului dvs. de proprietate o veti face cu un extras din registrul agricol 1959-1963 si cu un extras al registrului de evidenta a cererilor de intrare in CAP. Totodata, veti depune la instanta si o schita cadastrala (plan de amplasament 1/2000) al suprafetei actuale a curtii. Citarea mostenitorilor respectivi o veti face prin publicitate (problema este ca va trebui sa le cunoasteti numele), iar competenta este judecatoria in a carei competenta se gaseste localitatea unde este situat terenul. Actiunea este scutita de taxa de timbru. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte moni16radu moni16radu Va rog sa ma ajutati cu un sfat, bunicul meu (decedat) a detinut un teren pe care de \"frica impozitelor\"nu si l-a trecut pe titlul de proprietate.Atat bunica ... (vezi toată discuția)
Constituire drept legea 18/91 in baza registru 1951/1955 ? bukinst bukinst Comsia de aplicare a Legii 18/1991 a constituit dreptul de proprietate pentru un cetatean care nu figura in registrul agricol 1959/1963. La sesizare s/a facut ... (vezi toată discuția)